Ngoại ngữ Rewrite the sentences

Tâm Blink 3206

Học sinh chăm học
Thành viên
19 Tháng chín 2017
478
206
124
Hải Phòng
THCS Đằng Lâm
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

1. I am not rich enough to live in such a noise.
= I am too.................( cho mình cấu trúc viết lại này nhé)
2. I will not come if his friend does not invite me.
= Unless.............................................
3. You have to pay a lot for this motorbike.
= This motorbike........................
4. You remembered to post this letter, did not you?
= You did not........................................
5.Lan has not seen his sister since she left for Japan.
= Lan last............................
6. No one has ever used that machine
=That machine....................................
7. Do few students learn Latin nowadays?
= Few students..............................
8. she plays tennis better than Mike
= Mike does not.......................................
 

tuananh982

Á quân kiên cường WC 2018
Thành viên
5 Tháng tư 2017
2,897
7,033
694
Quảng Trị
THPT
1. I am not rich enough to live in such a noise.
= I am too poor to live in such a noise ( cho mình cấu trúc viết lại này nhé)
nghĩa nó sai sai làm sao ý...
too + (for sb) + to_inf
2. I will not come if his friend does not invite me.
= Unless his friend invites me, I won't come.
3. You have to pay a lot for this motorbike.
= This motorbike is very expensive.
4. You remembered to post this letter, did not you?
= You did not forget to post this letter, did you?
câu hỏi đuôi phải viết tắt nhé, didn't you.
5.Lan has not seen his sister since she left for Japan.
= Lan last saw his siter when she left for Japan.
6. No one has ever used that machine
=That machine has never been used.
7. Do few students learn Latin nowadays?
= Few students learn Latin nowadays, do they?
8. she plays tennis better than Mike
= Mike does not play tennis as well as Mike.
 

Ngố Ngây Ngô

Giải Nhất event Thế giới Sinh học 2
Thành viên
24 Tháng bảy 2018
805
840
126
Quảng Nam
THPT
1. I am not rich enough to live in such a noise.
= I am too....poor to live in such a noise.............
2. I will not come if his friend does not invite me.
= Unless....his friend invites me, I won't come.........................................
4. You remembered to post this letter, did not you?
= You did not.......remember to post this letter, did you?.................................
5.Lan has not seen his sister since she left for Japan.
= Lan last.....saw his sister when she left for Japan.......................
6. No one has ever used that machine
=That machine....hasn't been used................................
7. Do few students learn Latin nowadays?
= Few students...learn Latin nowadays, do they?...........................
8. she plays tennis better than Mike
= Mike does not......play tennis as well as her.................................
 
  • Like
Reactions: namphuong_2k3

namphuong_2k3

Cựu Mod Anh|Quán quân TE S1
Thành viên
1 Tháng tư 2017
566
1,215
254
21
Bình Định
1. I am not rich enough to live in such a noise.
= I am too.................( cho mình cấu trúc viết lại này nhé)
1. I am not rich enough to live in such a noise.
= I am too poor to live in such a noise.
Từ cấu trúc: S + be (not) + adj + enough + (for O) + to_V: đủ (không đủ) ... để làm gì
Sẽ viết lại là: S + be + too + adj + to_V: quá ... đến nỗi làm gì
Note: adj của cấu trúc enough trái nghĩa với adj của cấu trúc too...to nếu câu enough có not

4. You remembered to post this letter, did not you?
= You did not........................................
4. You remembered to post this letter, did not you?
= You did not forget to post this letter, did you?
câu hỏi đuôi phải viết tắt nhé, didn't you.
Câu hỏi đuôi thì phần đuôi luôn luôn ở dạng viết tắt nhé!
 

Tâm Blink 3206

Học sinh chăm học
Thành viên
19 Tháng chín 2017
478
206
124
Hải Phòng
THCS Đằng Lâm
nam phuong 2k3, Mình cũng biết câu hỏi đuôi phải ở dạng viết tắt tại máy mình không đánh được dạng viết tắt thôi
 
Top Bottom