English THCS Rewrite the following sentences

ng.htrang2004

Cựu Mod Anh
Thành viên
9 Tháng chín 2017
6,071
1
10,055
1,174
20
Hà Tĩnh
THPT chuyên Đại học Vinh - ViKClanha
Mình đưa ra cấu trúc rồi bạn tự làm nhé ;)
4. - S+ be so + Adj/Adv + that: quá ……đến nỗi mà…
=S+ be such + (a/an) + Adj + N + that: quá ….đến nỗi mà…
Trong cấu trúc thứ 2 chủ ngữ thường là it
5. Despite
/In spite of+N, that + S+V+O
= Although S+V+O, that + S+V+O
6. It's a habit of sb to do sth
= S+ be in the habit of doing sth
7. Prevent sth/sb from doing sth: Ngăn cản ai đó làm gì
8. Unless= If ... not
9. Advise sb to do sth: khuyên ai đó nên làm gì
10. Câu này bạn phải dịch
He eventually used English easily
11. But for+N that S+V+O
= If ... not
Ex:
If you hadn’t helped us, we would have been in trouble.
=> But for your help, we would have been in trouble.
12. Cấu trúc bị động: https://diendan.hocmai.vn/threads/cau-bi-dong.646429/
16. When did you last see Mary?
Câu này chắc phải dịch
When : thì dùng Past Simple => How long : thì dùng Present perfect
17. Last : lần cuối (dùng Past Simple) => Since : từ khi (dùng Present perfect)
18. It take sb + time + to do sth = Sb spend + time + doing sth
(V chia theo thì)
19. Cấu trúc so/such
20. By the time + QKĐ, QKHT

1, 2. Tương tự trên
3. When S+V+O= On V_ing+O
 
Top Bottom