pt pt day giai giup t z

N

nguyenbahiep1

câu 1

[TEX](sin (\frac{x}{2})+ cos(\frac{x}{2}))^2 = 1 + sinx \\ \Rightarrow 1 + sinx + \sqrt{3}.cosx = 2 \\ 2.sin ( x+ \frac{\pi}{3}) = 1 \Rightarrow sin ( x+ \frac{\pi}{3}) = \frac{1}{2}[/TEX]
 
N

newstarinsky

$2) cos4x+cos2x+\sqrt{3}(1+sin2x)-\sqrt{3}(1-cos(4x+\dfrac{\pi}{2}))=0\\
\Leftrightarrow cos4x+cos2x+\sqrt{3}sin2x+\sqrt{3}sin4x=0\\
\Leftrightarrow cos(2x-\dfrac{\pi}{3})+cos(4x-\dfrac{\pi}{3})=0\\
\Leftrightarrow cos(2x-\dfrac{\pi}{3})=cos(4x+\dfrac{2\pi}{3})$
 
Top Bottom