You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
sin^2 x/cos3x +sin^2.3x/cos9x+sin^2 9x/cos27x
xét ;
[TEX]\frac{1}{4}[\frac{(4-4.cos^2x)}{cosx(4cos^2x-3)}][/TEX]
[TEX]=\frac{-1}{4}[\frac{4.cos^2x-3- 1}{cosx(4cos^2x-3)}][/TEX]
[TEX]=\frac{-1}{4}.\frac{4.cos^2x-3}{cosx(4cos^2x-3)}+\frac{-1}{4}.\frac{-1}{cos3x}[/TEX]
[TEX]=\frac{-1}{4.cosx}+\frac{1}{4.cos3x}[/TEX]
từ đó ta có :
[TEX]\frac{sin^2x}{cos3x}+\frac{sin^23x}{cos9x}+\frac{sin^29x}{cos27x}=0[/TEX]
[TEX]=> \frac{-1}{4.cosx}+\frac{1}{4.cos3x}++\frac{-1}{4.cos3x}+\frac{1}{4.cos9x}+\frac{-1}{4.cos9x}+\frac{1}{4.cos27x}=0[/TEX]