You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
6x^2-6x-3 đó..........................................
[TEX]6x^2-6x-3[/TEX]
[TEX]= 6\left(x^2-x-\frac{1}{2} \right)[/TEX]
[TEX]= 6\left(x^2-2.x.\frac{1}{2}+\frac{1}{4}-\frac{3}{4} \right)[/TEX]
[TEX]= 6\left[{\left(x-\frac{1}{2} \right)}^{2}-{\left( \frac{ \sqrt{3}}{2}\right) }^{2} \right][/TEX]
[TEX]= 6\left[\left(x-\frac{1}{2}-\frac{\sqrt{3}}{2} \right)\left(x-\frac{1}{2}+\frac{\sqrt{3}}{2} \right) \right][/TEX]
[TEX]= 6\left[\left(x-\frac{1+\sqrt{3}}{2} \right)\left(x-\frac{1-\sqrt{3}}{2} \right) \right][/TEX]