You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
1)[TEX](x^2+4x+8)^2+3x(x^2+4x+8)+{2x^2}(1)[/TEX]
[TEX]x^2+4x+8=a,(1)\Rightarrow 2x^2+3ax+a^2=2x^2+2ax+ax+a^2[/TEX]
[TEX]=(x+a)(2x+a)=(x^2+5x+8)(x+2)(x+4)[/TEX]
2)[TEX]A=12x^2+5x-12y^2+12y-10xy-3[/TEX]
[TEX]A=12x^2+9x-4x-12y^2+6y+6y-18xy+8xy-3[/TEX]
[TEX]=12x^2-18xy+9x+8xy-12y^2+6y-(4x-6y+3)[/TEX]
[TEX]=3x(4x-6y+3)+2y(4x-6y+3)-(4x-6y+3)=(4x-6y+3)(3x+2y-1)[/TEX]
Đặt : $x^2+4x+8=a$ ; $x=b$
Trở thành: $a^2+3ab+2b^2=(a+b)(a+2b)$
Thay vào.......tiếp tục