a) [tex]x^2+2\sqrt{7}x+7=(x+\sqrt{7})^2[/tex]
b) [tex]x^2+2\sqrt{23}x+23=(x+\sqrt{23})^2[/tex]
c) [tex]4x^2-3=(2x-\sqrt{3})\left ( 2x+\sqrt{3} \right )[/tex]
a) [tex]x^{2}+2\sqrt{7}x+7=x^2+2\sqrt{7}x+(\sqrt{7})^2=(x+\sqrt{7})^2[/tex].
b) [tex]x^{2}-2\sqrt{23}x+23=x^2-2\sqrt{23}x+(\sqrt{23})^2=(x-\sqrt{23})^2[/tex].
c) [tex]4x^2-3=(2x)^2-(\sqrt{3})^2=(2x-\sqrt{3})(2x+\sqrt{3})[/tex].
a) [tex]x^2+2\sqrt{7}x+7=(x+\sqrt{7})^2[/tex]
b) [tex]x^2+2\sqrt{23}x+23=(x+\sqrt{23})^2[/tex]
c) [tex]4x^2-3=(2x-\sqrt{3})\left ( 2x+\sqrt{3} \right )[/tex]