Phân số!!!

H

hoanganh530

Last edited by a moderator:
H

hocvuima

Ta có: $S=-\dfrac{4}{1}.\dfrac{4}{5}-\dfrac{4}{5}.\dfrac{4}{9}-...-$
$\dfrac{4}{2013}.\dfrac{4}{2017}$
-S=$\dfrac{4}{1}.\dfrac{4}{5}+\dfrac{4}{5}.\dfrac{4}{9}+...+$
$\dfrac{4}{2013}.\dfrac{4}{2017}$
-S=$\dfrac{16}{1.5}+\dfrac{16}{5.9}+...+\dfrac{16}{2013.2017}$
-S=$\dfrac{4}{1}-\dfrac{4}{5}+\dfrac{4}{5}-\dfrac{4}{9}+...+\dfrac{4}{2013}-$
$\dfrac{4}{2017}$
-S=$\dfrac{4}{1}-\dfrac{4}{2017}$
\Rightarrow $-S.2017=8068-4$
$-S.2017=8064$
\Rightarrow$ S.2017=-8064$
 
Top Bottom