English THCS other và others

phuongdaitt1

Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
6 Tháng mười hai 2015
1,886
4,315
496
Tiền Giang
HMF Forum
Cho em hỏi làm sao để phân biệt other và others ạ
Em xem cái này tham khảo nhé!
- Other (adj) + danh từ số nhiều đếm được
Eg: Please, contact other companies.
I don’t love you anymore. You should find other girls = I don’t love you anymore. You should find others
- Others: số khác ( = other + danh từ số nhiều)
Eg: Some people think that he is a good guy. Others don’t think so. ( others = other people) Phân biệt The other và The others.
- The other: một người/vật còn lại ( = the remaining one)
Eg: I have two pieces of chalk. One is white. The other (one) is green.
- The others: những người/ vật còn lại ( nhiều hơn 2 đối tượng còn lại).
Eg: Hocmai has four English teachers. Mr.Phuc is a guy. The others are girls.
 
Top Bottom