Ngoại ngữ Ngữ pháp

Polar Bear

Học sinh mới
Thành viên
14 Tháng năm 2017
14
12
6
22
Bắc Cực

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,385
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
Last edited:

joon_young#1

Học sinh tiến bộ
Thành viên
23 Tháng hai 2017
639
894
254
21
Nam Định
THPT Lê Quý Đôn
Their chances of success are small.
png.latex
It is not (very) likely that they will succeed
Cấu trúc:
It's likely that S will V: Ai đó khả năng làm điều gì
= S have(has) a (good/big/...) chance of Ving = One's chance of Ving/N is good/big/... (tích cực)
= S stand(s) a chance of Ving
= S be likely to V
Xét cấu trúc 2, do small là tiêu cực (đối lập với big)
=> Chuyển sang thể phủ đinh: It's not likely that......
 

khuattuanmeo

Cựu Mod tiếng Anh
Thành viên
24 Tháng một 2014
1,190
1,091
299
24
Hà Nội
their chances of success are very small: _______Cơ hội thành công của họ là rất ít
=> it is not likely they will succeed. ___________Không chắc chắn rằng họ sẽ thành công
 

Polar Bear

Học sinh mới
Thành viên
14 Tháng năm 2017
14
12
6
22
Bắc Cực
Viết lại câu:
1. I was finally able to convince him of its value.
=> I finally
2. Plane tickets are very expensive.
=> You have to pay
 

TajSaker

Học sinh tiến bộ
Thành viên
23 Tháng sáu 2017
779
1,071
194
1. I was finally able to convince him of its value.
=> I finally managed to convince him of its value
2. Plane tickets are very expensive.
=> You have to pay good money for plane tickets
 
Top Bottom