Một số bài tiếng anh nâng cao

N

namcaok

[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

I. Viết lại câu theo từ gợi ý:

1. I prefer driving home to staying here. (rather)
=>..............................................

2. I wish I'd done more to help (having)
=> I regretted...............................................

3. The manager had the respect of everyone in the office (up)
=> Everyone in the office ............................

4. These two kinds of musics are completely different from each other (comparison)
=> there is ..............................................

5. The driver of the car was a policeman (being)
=> The...................................................

6. MR. Nam continued to get up early (carried)
=> Mr Nam ................................

7. ''We really don't need to leave early'' said ELena (point)
=> ''There is really.............................early '' said Elena


 

tuananh982

Á quân kiên cường WC 2018
Thành viên
5 Tháng tư 2017
2,897
7,033
694
Quảng Trị
THPT
I. Viết lại câu theo từ gợi ý:

1. I prefer driving home to staying here. (rather)
=> I would rather drive home than stay here.
'd rather + inf ... + THAN + inf...
'd prefer + V-ing ... TO + V_ing
2. I wish I'd done more to help (having)
=> I regretted not having done more to help.

QK => have + PP
3. The manager had the respect of everyone in the office (up)
=> Everyone in the office looks up to the manager.
look up to = admire
4. These two kinds of musics are completely different from each other (comparison)
=> there is no comparison between these two kinds of music.

5. The driver of the car was a policeman (being)
=> The car was being driven by a policeman.

6. MR. Nam continued to get up early (carried)
=> Mr Nam carried on getting up early.
carry on = continue
7. ''We really don't need to leave early'' said ELena (point)
=> ''There is really no point in leaving early '' said Elena
There is no point (in) + V-ing = It's no good/use + V-ing = It's not worth + V-ing
 

Lê Quỳnh Phương

Học sinh chăm học
Thành viên
18 Tháng bảy 2018
229
135
86
Vĩnh Phúc
NVX High School
I. Viết lại câu theo từ gợi ý:

1. I prefer driving home to staying here. (rather)
=> I would rather drive home than stay here.
'd rather + inf ... + THAN + inf...
'd prefer + V-ing ... TO + V_ing
2. I wish I'd done more to help (having)
=> I regretted not having done more to help.

QK => have + PP
3. The manager had the respect of everyone in the office (up)
=> Everyone in the office looks up to the manager.
look up to = admire
4. These two kinds of musics are completely different from each other (comparison)
=> there is no comparison between these two kinds of music.

5. The driver of the car was a policeman (being)
=> The car was being driven by a policeman.

6. MR. Nam continued to get up early (carried)
=> Mr Nam carried on getting up early.
carry on = continue
7. ''We really don't need to leave early'' said ELena (point)
=> ''There is really no point in leaving early '' said Elena
There is no point (in) + V-ing = It's no good/use + V-ing = It's not worth + V-ing
Bạn ơi, cho mình hỏi tại sao câu 4 đáp lại viết như vậy?o_O
Mình dịch nghĩa ra thấy câu trên và câu dưới có sự khác nhau .
 
Top Bottom