Lượng Giác

L

lovelycat_handoi95

[TEX](1+sinx)^2(sinx-3cosx+7)+3(2sinx-cosx-sinxcosx+2)(2-cosx)+(2-cosx)^3=0\\ \Leftrightarrow (1+sinx)^2[(sinx+1)+3(2-cosx)]+3[2(sinx+1)-cosx(sinx+1)](2-cosx)+(2-cosx)^3=0 \\ \Leftrightarrow (1+sinx)^2[(sinx+1)+3(2-cosx)]+3[(sinx+1)(2-cosx)](2-cosx)+(2-cosx)^3 =0\\ [/TEX]

Đặt

[TEX]2-cosx = z \\ 1+sinx = y[/TEX]

[TEX]PT \Leftrightarrow y^2(3z+y)+ 3z^2y+z^3 = 0 \\ \Leftrightarrow y^3+3zy^2+3z^2y+z^3=0 \\ \Leftrightarrow z+y=0 \\ \Leftrightarrow sinx-cosx= -3 ( VN )[/TEX]
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom