You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Rút gọn:
[TEX]C=sin20^o.sin40^o.sin80^o[/TEX]
[TEX]= \frac{-1}{2}(cos 60^o - cos 20^o) . sin 80^o[/TEX]
[TEX]= \frac{-cos 10^o}{4} + \frac{1}{2} . cos 20^o - cos 10^o[/TEX]
[TEX]= \frac{- cos 10^o}{4} + \frac{1}{4} . (cos 30^o + cos 10^o)[/TEX]
[TEX]= \frac{- cos 10^o}{4} + \frac{1}{4} . \frac{\sqrt{3}}{2} + \frac{cos 10^o}{4}[/TEX]
[TEX]= \frac{\sqrt{3}}{8}[/TEX]
[TEX]D=tan9^o - tan27^o - tan63^o+tan81^o[/TEX]
[TEX]= (tan 9^o + tan 81^o) - (tan 27^o + tan 63^o)[/TEX]
[TEX]= \frac{sin 90^o}{cos9^o. cos 81^o} - \frac{sin 90^o}{cos 27^o. cos 63^o}[/TEX]
[TEX]= \frac{1}{sin 81^o . cos 81^o} - \frac{1}{sin 63^o . cos 63^o}[/TEX]
[TEX]= \frac{2}{sin 162^o} - \frac{2}{sin 126^o}[/TEX]
Sao chẳng ra gì vậy trời
