English THCS [Lớp 8] Viết lại câu với nghĩa không đổi

Trần Thiên Lâm

Học sinh chăm học
Thành viên
16 Tháng năm 2018
402
180
51
Đắk Lắk
THCS Nguyễn Du
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

1.We got out of the building safety only because the smoke alarms went off (BUT)
=But for....................................
2. The nurse covers the burn with ice.The ice helps ease the pain
=In order to.......................................
3.We left so quietly so that we wouldn't disturb the children
=So as...............................
4. The robber wore dark glasses so that no one would recognize him
=The robber avoided.......................................
5. The guest didn't tell us why he had behaved so strangely at the ceremony
= The reason why ...........................................
6. I was amazed because there were no problems thoughout the holiday (WENT)
=To...................................
7. No matter what happens .Jane will never forgive Mark for what he did(EVER)
=Under...................................................
8. Can anyone solve this problem? (COME)
=Can anyone.............................................
9. You probably won't find a better deal of for a holiday(CHANCES)
=The.....................................................
10.Parking here is free after 5p.m (PARK)
= It's doesn't......................................

@Minh Nhí
@ngchau2001
@TajSaker
@khuattuanmeo
@Nguyễn Võ Hà Trang
@Narumi04
@one_day
 

phuongdaitt1

Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
6 Tháng mười hai 2015
1,886
4,315
496
Tiền Giang
HMF Forum
1.But for the smoke alarms' going off, we wouldn't have got out of the building safely.
2.In order to ease the pain, the nurse covers the burn with ice
3.So as not to disturb the children, we left quietly
4.The robber avoided being recognized by wearing dark glasses
5.The reason why he had behaved so strangely at the ceremony was unknown
6.To my amazement nothing went wrong throughout the holiday.
7.Under no circumstances will Jane ever forgive Mark for what he did
8.Can anyone come up with the solution to this problem
10.It doesn't cost anything to park here after 5 p.m
 

young01

Cựu Mod Tiếng Anh
Thành viên
28 Tháng hai 2017
495
677
216
1.We got out of the building safety only because the smoke alarms went off (BUT)
=> But for the smoke alarms' going off, we got out of the building safety
2. The nurse covers the burn with ice.The ice helps ease the pain
=> In order to ease the pain, the nurse covers the burn with ice
3.We left so quietly so that we wouldn't disturb the children
=> So as not to disturb the children, we left so quietly
4. The robber wore dark glasses so that no one would recognize him
=> The robber avoided being recoginized bt wearing dark glasses
5. The guest didn't tell us why he had behaved so strangely at the ceremony
=> The reason why he had behaved so strangely at the ceremony was not told
6. I was amazed because there were no problems throughout the holiday (WENT)
=To my amazement, nothing went wrong throughtout the holiday
7. No matter what happens .Jane will never forgive Mark for what he did(EVER)
=Under no circumstances will Jane ever forgive Mark for what he did
8. Can anyone solve this problem? (COME)
=Can anyone come up with the solution to this problem?
9. You probably won't find a better deal for a holiday(CHANCES)
=The chances are that you won't find a better deal for a holiday.
10.Parking here is free after 5p.m (PARK)
= It doesn't cost anyting to park here after 5 p.m
 

Trantuan151204@gmail.com

Học sinh mới
Thành viên
14 Tháng năm 2018
7
4
6
1.But for the smoke alarms' going off, we wouldn't have got out of the building safely.
2.In order to ease the pain, the nurse covers the burn with ice
3.So as not to disturb the children, we left quietly
4.The robber avoided being recognized by wearing dark glasses
5.The reason why he had behaved so strangely at the ceremony was unknown
6.To my amazement nothing went wrong throughout the holiday.
7.Under no circumstances will Jane ever forgive Mark for what he did
8.Can anyone come up with the solution to this problem
10.It doesn't cost anything to park here after 5 p.m
 
Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: Trần Thiên Lâm

ng.htrang2004

Cựu Mod Anh
Thành viên
9 Tháng chín 2017
6,071
1
10,055
1,174
20
Hà Tĩnh
THPT chuyên Đại học Vinh - ViKClanha
1.We got out of the building safety only because the smoke alarms went off (BUT)
=> But for the smoke alarms' going off, we got out of the building safety
=>
But for the fact that the smoke alarms went off, we got out of the building safety
But for+ N = If+ clause, ...

2. The nurse covers the burn with ice.The ice helps ease the pain
=> In order to ease the pain, the nurse covers the burn with ice
In order (not) to do sth= So as (not) to do sth= (not) to do sth: để làm gì

3.We left so quietly so that we wouldn't disturb the children
=> So as not to disturb the children, we left so quietly
Như trên

4. The robber wore dark glasses so that no one would recognize him
=> The robber avoided being recognized bt wearing dark glasses
Avoid doing sth: tránh

5. The guest didn't tell us why he had behaved so strangely at the ceremony
=> The reason why he had behaved so strangely at the ceremony was not told
6. I was amazed because there were no problems throughout the holiday (WENT)
=To my amazement, nothing went wrong throughout the holiday
7. No matter what happens .Jane will never forgive Mark for what he did(EVER)
=Under no circumstances will Jane ever forgive Mark for what he did
Cấu trúc đảo ngữ.
Under no circumstances: Trong bất cứ trường hợp nào vẫn không

8. Can anyone solve this problem? (COME)
=Can anyone come up with the solution to this problem?
9. You probably won't find a better deal for a holiday(CHANCES)
=The chances are you won't find a better deal for a holiday.
10.Parking here is free after 5p.m (PARK)
= It doesn't cost anything to park here after 5 p.m
 
Top Bottom