You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Mùa hè Hóa học|Ngày hè tuyệt diệu
Thành viên
TV BQT tích cực 2017
giải giúp bài này với ạ !!
giải luôn
dk : ̣̣[tex](x+y)(y+z)(z+x)#0[/tex]
phương trình đã cho <=>
[tex]\begin{cases} (x+y)=xy& \color{red}{(1)} \\ 2(x+z) =xz& \color{red}{(2)} \\ 3(y+z)=yz & \color{red}{(3)} \end{cases}[/tex]
<=>
[tex]\inline \begin{cases} \frac{1}{x}+\frac{1}{y}=1& \color{red}{(1)} \\ \frac{1}{x}+\frac{1}{z}=\frac{1}{2}& \color{red}{(2)} \\ \frac{1}{y}+\frac{1}{z}=\frac{1}{3} & \color{red}{(3)} \end{cases}[/tex]
<=>
[tex]\begin{cases} x=\frac{12}{7} \color{red}{(1)} \\ y=\frac{12}{5}& \color{red}{(2)} \\ z=-12 & \color{red}{(3)} \end{cases}[/tex]
vay ..................................