Ngoại ngữ Kết hợp 1 từ ở hàng A với 1 từ hàng B để tạo thành danh từ ghép để điền vào chỗ trống

RanMori2001

Học sinh
Thành viên
19 Tháng chín 2015
11
3
21
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

A: departure, holiday, traveller’s, check-in, excess, take, suit, run, charter, travel, duty, seat, boarding, passport
B: agency, resort, card, way, control, cheques, off, case, belt, desk, flight, free, lounge, baggage


First of all, we went to a (9)……………..to get some information. We decided to go to a (10)…………. abroad and we managed to get a (11)………., which saved us money. Later we went to the bank and got some (12)……… . At the airport we took our (13)………..to the (14)………… . They were quite heavy but we didn’t have to pay (15)………… . Then we went through (16)……….. and waited for about half an hour in the (17)………….. . While we waited, we looked round the (18)……… shop and bought some sunglasses. When they called our flight, we got on the plane and showed the stewardess our (19)………… . We found our seats and fastened our (20)………. . Then we taxied to the (21)………. and waited for (22)………… .
 
  • Like
Reactions: Tên để làm gì

Minh Nhí

Cựu Mod Tiếng Anh|Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
Trưởng nhóm xuất sắc nhất 2017
18 Tháng mười một 2013
3,360
6,062
801
Chào em,đây là bài tập liên quan đến danh từ ghép về du lịch. Bên dưới a đã cung cấp cho em những từ ghép ,nghĩa Tiếng Việt và cả nghĩa Anh để e hiểu cách sử dụng. Bây giờ e tự làm,tự điền các từ ghép này vào chỗ trống rồi mấy anh chị sẽ giải đáp giúp em nhé ! Chúc em học tốt !
- Travel agency= a company or shop that makes travel arrangements for people. ( Đại lí du lịch )
- Traveller's cheques = a piece of paper that you buy from a bank or a travel company and that you can use as money or exchange for the local money of the country you visit ( séc du lịch )
- Check-in desk = one of the places at an airport where you show your ticket so that you can be told where you will be sitting ( quầy làm thủ tục )
- Boarding card = a card that you must show before you are allowed to get on a plane or ship ( thẻ lên máy bay/tàu )
- Departure lounge = the area in an airport where passengers wait before getting onto an aircraft ( phòng chờ bay )
- Seat belt = a belt that fastens around you when you are travelling in a vehicle or aircraft and holds you in your seat, in order to reduce the risk of being injured in an accident ( đai an toàn )
- Take off = If an aircraft, bird, or insect takes off, it leaves the ground and begins to fly ( cất cánh )
- Excess baggage = bags that weigh more than the allowed amount for a single passenger, or the money you are charged to take them onto an aircraft ( hành lí quá trọng lượng quy định )
- Passport control = the place at a port, airport, or border where travellers' passports (= official documents proving who someone is and allowing them to travel) are checked ( kiểm tra hộ chiếu )
- Duty – fee = goods bought in special shops in airports, on ships, etc. on which you do not pay government tax ( miễn thuế )
- Suitcase = a large, rectangular container with a handle, for carrying clothes and possessions while travelling ( hành lí )
- Charter flight = a flight in an aircraft in which all the seats are paid for by a travel company and then sold to their customers(chuyến bay thuê bao dành riêng cho du khách của một hãng lữ hành )
- Runway = a long, level piece of ground with a specially prepared smooth, hard surface on which aircraft take off and land ( đường băng )
- Holiday resort= A place that is frequented for holidays ( khu nghỉ dưỡng )
 
  • Like
Reactions: ng.htrang2004
Top Bottom