help me

simmy_ chan

Học sinh mới
Thành viên
7 Tháng mười 2020
10
2
6
17
Hà Nội
trung học cơ sở Lê Quý Đôn
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

NHỜ CÁC ANH CHỊ GIÚP EM Ạ
chuyển câu trực tiếp sang gián tiếp
1. " Are you going by train ?" She asked me
= she wanted to know_______________
2. " Don´ t use too much hot water " she said to us
= she asked us____________________
3. " will you come to my party ?" she said to me
= she invited me ___________________
4. " Don´ t do it again" she said to them
= she told them____________ ________
5. ," Did Mr . Brow send the potatoes to you?" She asked
= she asked_______________________
6. " Don´ t get your shoes dirty , boys " she said
= she told_________________________
7. " What dp you want for lunch today, Peter ? " Mary asked
= Mary asked______________________
8. " Can I borrow your typewriter, Janet?" asked Peter
=Peter asked if____________________
9. " why didn´ t I get a computer before?" Thought the office manager
= the office manager wondered________
10. " You had better not lend him any more money , Elizabeth " said John
= John advised Elizabeth____________
 

Hoang P

Học sinh
Thành viên
3 Tháng mười 2020
150
164
46
Hưng Yên
Hưng Yên
THPT Yên Mỹ
1. " Are you going by train ?" She asked me
= she wanted to know whether i was going by train
2. " Don´ t use too much hot water " she said to us
= she asked us not to use too much hot water
3. " will you come to my party ?" she said to me
= she invited me to come to her party
4. " Don´ t do it again" she said to them
= she told them not to do it again
5. ," Did Mr . Brow send the potatoes to you?" She asked
= she asked whether mr.brown sent the potatoes to you
6. " Don´ t get your shoes dirty , boys " she said
= she told the boys not to het their shoes dirty
7. " What dp you want for lunch today, Peter ? " Mary asked
= Mary asked me what did i want for lunch that day
8. " Can I borrow your typewriter, Janet?" asked Peter
=Peter asked if he could borrow my typerwriter
9. " why didn´ t I get a computer before?" Thought the office manager
= the office manager wondered why she didn;t get a computer before
10. " You had better not lend him any more money , Elizabeth " said John
= John advised Elizabeth not to lend him any more money
 
  • Like
Reactions: simmy_ chan
Top Bottom