help me gap

P

passingby

[TEX]I=\int_{}^{}\sqrt{x}lnxdx[/TEX]
Đặt : [TEX]u=lnx \Leftrightarrow du = \frac{dx}{x}[/TEX]
[TEX]dv=\sqrt{x}dx \Leftrightarrow v= \frac{2}{3} \sqrt{x^3}[/TEX]
\Rightarrow[TEX]I=\frac{2}{3}\sqrt{x^3}lnx -\frac{2}{3} \int_{}^{}\frac{\sqrt{x^3}dx}{x}[/TEX]
\Leftrightarrow[TEX]I=\frac{2}{3}\sqrt{x^3}lnx -\frac{2}{3} \int_{}^{}\sqrt{x}dx[/TEX]
\Leftrightarrow[TEX]I=\frac{2}{3}\sqrt{x^3}lnx -\frac{4}{9} \sqrt{x^3} + {C} [/TEX]
..................okie :D
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom