You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Đặt $\sqrt{x+y}=a;\sqrt{x-y}=b$
\Rightarrow $\sqrt{x^2+y^2}=\sqrt{\dfrac{a^4+b^4}{2}}$
Hệ trở thành:
$a-b=2$
$\sqrt{\dfrac{a^4+b^4}{2}}+ab=2$ (2)
PT(2) \Rightarrow $a^4+b^4=2(2-ab)^2$
\Leftrightarrow $b^4+(b+2)^4=2[2-b(b+2)]^2$
\Leftrightarrow ... (ra PT bậc 2 ẩn b)
\Rightarrow Tìm đc b \Rightarrow tìm đc a
\Rightarrow $x;y$
Lần sau bạn chú ý cách gõ CTTH nhé 