Hàm số

D

duchuy1999

Last edited by a moderator:
H

hoanghondo94

a, Ta viết gọn là [TEX] f(x)=|4x-12|[/TEX]

b, - Do [TEX]x=\frac{1}{2}<3 \Rightarrow f(x)=12-4x \Rightarrow f(\frac{1}{2})=12-4.\frac{1}{2}=10[/TEX]

- Do [TEX]x=-2<3 \Rightarrow f(x)=12-4x \Rightarrow f(-2)=12-4.(-2)=20[/TEX]

c, [TEX]f(x)=6 \Leftrightarrow |4x-12|=6[/TEX]

- Với [TEX]x>3 , f(x)=4x-12=6 \Leftrightarrow 4x=18 \Leftrightarrow x=\frac{18}{4}=\frac{9}{2}[/TEX]( thoả mãn )

- Với [TEX]x<3 , f(x)=12-4x=6 \Leftrightarrow 4x=6 \Leftrightarrow x=\frac{3}{2}[/TEX] ( thoả mãn )
 
Top Bottom