giúp tớ cái....gấp

C

connguoivietnam

[TEX]y=sin^4x+cos^4x[/TEX]

[TEX]y=1-2sin^2xcos^2x[/TEX]

[TEX]y=1-\frac{1}{2}sin^22x[/TEX]

[TEX]1 \geq 1-\frac{1}{2}sin^22x \geq \frac{1}{2}[/TEX]

[TEX]y(max)=1[/TEX] khi [TEX]sin2x=0[/TEX]

[TEX]y(min)=\frac{1}{2}[/TEX] khi [TEX]sin2x=1[/TEX]

------------------------------------------------------------------------
[TEX]y=sinx(1-2cos2x)[/TEX]

[TEX]y=sinx(2sin^2x-cos2x)[/TEX]

[TEX]y=sinx(4sin^2x-1)[/TEX]

[TEX]y=4sin^3x-sinx[/TEX]

[TEX] -1 \leq sinx \leq 1[/TEX]

[TEX]sinx=1 \Rightarrow y=3[/TEX]

[TEX]sinx=-1 \Rightarrow y=-3[/TEX]
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom