You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Học sinh tiến bộ
Thành viên
TV ấn tượng nhất 2017
$y' \geq 0$
$\iff 2(ab-1) \geq \sin (ax+bx) (a+b)$
$\iff \dfrac{2(ab-1)}{a+b} \geq \sin (ax+bx)$
Để luôn đb, $\dfrac{2(ab-1)}{a+b} \geq 1$
$\iff 2ab-2 \geq a+b \iff a(2b-1) \geq b+2$
$b+2>0 \rightarrow a(2b-1)>0 \rightarrow b >\dfrac{1}{2}$
$\rightarrow a \geq \dfrac{b+2}{2b-1}$
Ta có: $P=a+2b \geq \dfrac{b+2}{2b-1}$
Xét hàm sau với $b>\dfrac{1}{2}$ ta đc $min_P=\dfrac{3+2\sqrt{10}}{2}$ (Đến đây mode $7$)