You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Tính giá trị nhỏ nhất của biểu thức!!!
A=2x^2+4x+5
\Leftrightarrow 2($x^2$+2x+[TEX]\frac{5}{2}[/TEX])
\Leftrightarrow 2(($x^2$+2x+1)-[TEX]\frac{3}{2}[/TEX])
\Leftrightarrow 2($(x+1)^2$-[TEX]\frac{3}{2}[/TEX])
\Leftrightarrow 2($(x+1)^2$ -3
vì 2$(x+1)^2$ \geq 0 \Rightarrow 2$(x+1)^2$ -3 \geq -3
dấu = xảy ra khi và chỉ khi x+1=0\Leftrightarrow x=-1
vậy $Min_A$=-3 \Leftrightarrow x=-1