You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
tim gia tri lon nhat cua ( 7 - 3canx)/ canx + 4
minh ko chac chan nen ban giup minh nha thank nhiu
[TEX]A=\frac{7-3\sqrt{x}}{\sqrt{x}+4}[/TEX]
[TEX]=\frac{-3\sqrt{x}-12+19}{\sqrt{x}+4}[/TEX]
[TEX]=\frac{-3(\sqrt{x}+4)}{\sqrt{x}+4}+\frac{19}{\sqrt{x}+4}[/TEX]
[TEX]=-3+\frac{19}{\sqrt{x}+4}[/TEX]
- Ta có: [TEX]\sqrt{x} \geq 0 \Rightarrow \sqrt{x}+4 \geq 4 \Rightarrow \frac{19}{\sqrt{x}+4} \leq \frac{19}{4}[/TEX]
[TEX]\Rightarrow A=\frac{7-3\sqrt{x}}{\sqrt{x}+4}=-3+\frac{19}{\sqrt{x}+4} \leq -3+\frac{19}{4}=\frac{7}{4}[/TEX]
[TEX]\Rightarrow A_{max}=\frac{7}{4} \Leftrightarrow x=0[/TEX]