Giúp mik vs nha !

C

chaugiang81


bài b
$G= \dfrac{97}{3} + \dfrac{85}{15}+ \dfrac{65}{35}+ \dfrac{37}{63} + \dfrac{1}{99}$
$ G +5= ( \dfrac{97}{3} + 1) + ( \dfrac{85}{15} +1) +( \dfrac{65}{35} +1) + (\dfrac{37}{63}+1)+ (\dfrac{1}{99} +1) $
$G +5= \dfrac{100}{3} +\dfrac{100}{15} + \dfrac{100}{35}+\dfrac{100}{63} + \dfrac{100}{99}$
$G +5= 100( \dfrac{1}{3}+ \dfrac{1}{15} + \dfrac{1}{35} + \dfrac{1}{63}+ \dfrac{1}{99})$
$G +5= 50(\dfrac{2}{3}+ \dfrac{2}{15} + \dfrac{2}{35} + \dfrac{2}{63}+ \dfrac{2}{99})$
$G +5= 50( 1 - \dfrac{1}{3} + \dfrac{1}{3} - \dfrac{1}{5} + \dfrac{1}{5} - \dfrac{1}{7} + \dfrac{1}{7} - \dfrac{1}{9} + \dfrac{1}{9} - \dfrac{1}{11} )$
$G +5= 50(1- \dfrac{1}{11} )$
$G +5= 50. \dfrac{10}{11}$
$G +5 = \dfrac{500}{11} $
$G= \dfrac{500}{11} -5 $
$G= \dfrac{445}{11}$
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom