You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Chào bạn
[tex]sin2x.cos8x=1[/tex]
[tex]\Leftrightarrow sin2x.(2cos^2 4x-1)=1[/tex]
[tex]\Leftrightarrow sin2x.[2(1-2sin^2 2x)^2-1]=1[/tex]
[tex]\Leftrightarrow sin2x.(1-8sin^2 2x+8sin^4 2x)=1[/tex]
đặt [tex]sin2x=t[/tex] với ([tex]{-1}\leq t\leq 1[/tex])
ta có pt có dạng
[tex]8t^5-8t^3+t-1=0[/tex]
[tex]\Leftrightarrow (t-1)(8t^3+8t^2+1)=0[/tex]
[tex]\Leftrightarrow t-1=0[/tex]
nên [tex]sin2x=1[/tex]
đến đây là ra rồi