[English] Compound word

T

thamtu_shinichikudo2

Mình có cônmg thức thành lập compound word zậy nè:
COMPOUND WORD = NOUN + V-ING

VD: It is a contest in which participants have to cook rice.
-> It is a rice-cooking contest.
Có gì bổ sung thêm nha!!!!!!!!!!!1
 
I

iloveyou247_tintin

bổ sung nghen :):)
Compound Nouns

Noun + Noun
Ex : tooth + paste = toothpaste | bed + room = bedroom
Adjective + Noun
Ex : monthly ticket
Verb + Noun
Ex : swimming pool
Preposition + Noun
Ex : underground
Noun + Verb
Ex : haircut
Noun + Preposition
Ex: hanger on
Adjective + Verb
Ex: dry-cleaning
Preposition + Verb
Ex : output
 
Top Bottom