You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
- Status
-
Không mở trả lời sau này.
Chào bạn
[tex]x^2cosm-2x.sinm.cosm+sinm\geq 0 [/tex] với mọi x thuộc R
bạn dùng tam thức bậc 2 :
[tex]x^2.cosm-2x.sinm.cosm+sinm [/tex]
ta có [tex]\large\Delta'=sinm.cosm(sinm.cosm-1)[/tex]
từ đề bài ta có
[tex]\left\{ \begin{array}{l} cosm > 0 \\ \large\Delta' \leq 0\end{array} \right.[/tex]
vì [tex]sinm.cosm-1\leq 0[/tex]
nên [tex]sinm \geq 0 [/tex]
nên [tex]k2\pi \leq m \leq \pi +k2\pi [/tex]
- Status
-
Không mở trả lời sau này.