Đại số 7

  • Thread starter bella_ilikethis
  • Ngày gửi
  • Replies 2
  • Views 503

B

bella_ilikethis

Last edited by a moderator:
H

hohoo

bài 2
(1-$\frac{z}{x}$)(1-$\frac{x}{y}$)(1+$\frac{y}{z}$)
=($\frac{x-z}{x}$)($\frac{y-x}{y}$)($\frac{z+y}{z}$)
=$\frac{y}{x}$.$\frac{z}{y}$.$\frac{x}{z}$
=1
 
H

hohoo

4[TEX]^n+3[/TEX]+4[TEX]^n+2[/TEX]-4[TEX]^n+1[/TEX]-
4[TEX]^n[/TEX]
=[TEX]4^n[/TEX]([TEX]4^3[/TEX]+[TEX]4^2[/TEX]-4-1)
=(4[TEX]^n-1[/TEX]).4.75
=(4[TEX]^n-1[/TEX]).300 chia hết cho 300 \forall n thuộc [TEX]N^*[/TEX]
 
Top Bottom