English THPT conditional sentences

huubay

Học sinh chăm học
Thành viên
5 Tháng chín 2017
404
65
74
21
Hải Dương
trường học
  • Like
Reactions: Khánh Hồ Bá

Khánh Hồ Bá

Học sinh chăm học
Thành viên
16 Tháng tư 2019
634
567
121
20
Nghệ An
THCS Sơn Hải
the only reason the party was a success was that a famous film star attended
= if
= if it
=had it
2, john could do his homework because his sister helped him
=without
1.the only reason the party was a success was that a famous film star attended
= if the famous film star hadn't attended , the party wouldn't have been success
= if it had not been for the attendance of the famous film star , the party wouldn't have been success
=had it not been for the attendance of the famous film star , the party wouldn't have been success
2, john could do his homework because his sister helped him
=without his sister's help, john couldn't have done his homework​
Bạn tham khảo nha
Chúc bạn học tốt :)
 

npan_184

Cựu TMod Anh
Thành viên
10 Tháng mười hai 2018
2,223
10,078
881
Quảng Ngãi
THCS Phổ Ninh
the only reason the party was a success was that a famous film star attended
= if
= if it
=had it
2, john could do his homework because his sister helped him
=without
Bạn tham khảo, theo e nghĩ nó là thế
1.
=if the actress hadn’t attended, the party wouldn’t have been a success.
=if it wasn’t for the famous actress, the party wouldn’t have been a success.
=had it not for the attendance of a famous film star, the party wouldn’t be a success.
2.
= Without the help of his sister, John wouldn't done his homework
 

Khánh Hồ Bá

Học sinh chăm học
Thành viên
16 Tháng tư 2019
634
567
121
20
Nghệ An
THCS Sơn Hải
Bạn tham khảo, theo e nghĩ nó là thế
1.
=if the actress hadn’t attended, the party wouldn’t have been a success.
=if it wasn’t for the famous actress, the party wouldn’t have been a success.
=had it not for the attendance of a famous film star, the party wouldn’t be a success.
2.
= Without the help of his sister, John wouldn't done his homework
Mình nghĩ như này
1. + đề ra a famous film star , không thể dùng the actress
+ đây là câu đk dạng 3 chứ không phải dạng trộn nên bạn không thể làm như thế được

2. + the help of his sister nên thay bằng his sister's help
+ Đây cũng là câu đk loại 3 chứ khong phải trộn như bạn làm
Bạn check lại thử xem nhé
 
Top Bottom