English THCS Complete the second sentences in each pair so that it has a similar meaning to the first sentences

_dm.ttt

Cựu TMod Anh
Thành viên
7 Tháng sáu 2017
664
2
1,195
176
Đắk Lắk
FTU2
1. The last exhibition was not as interesting as this exhibition.
Lý thuyết câu so sánh: tại đây.

2. The teacher says that I'm the noisiest student in the school.
Tư duy: Không ai bằng mình về 1 vấn đề nào đó = Mình sẽ là người giỏi nhất trong vấn đề đó.
-> No student in the school is noisier than I am (ss hơn) -> I'm the noisiest student in the school (ss nhất).

3. I have never read a less interesting book than this one.
This/that + N + be + SS nhất + adj + S + HTHT = S + have never PP + a/an + SS hơn + adj + N + than ....

4. I think there is no city in Viet Nam is more 'livable' than Vung Tau city.
Tư duy tương tự câu 2.

5. This city hasn't changed since 1990s.
the same = not change: không thay đổi.

6. He felt quite depressed about the visit to the gallery.
S + find sth adj_ing = S + feel + adj_ed about sth.

Bạn có thể hỏi thêm nếu chưa hiểu nhé!
Chúc bạn học tốt!
 
  • Like
Reactions: helpme........
Top Bottom