English THCS Chọn đáp án đúng

Mai Anh Ngo

Học sinh mới
Thành viên
6 Tháng năm 2022
15
10
6
24
Quảng Bình
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

People’s fingernails and toenails, according to a recent study, are nowadays growing more quickly. Research (66)............ out at the University of North Carolina indicates that the speed at which human nails are growing has increased by close to 25 per cent over the last 70 years.

The results of the study show that the (67)............ human fingernail now grows about 3.5 mm a month, (68)............ with just 3 mm seven decades ago. Toenail growth, (69)............ only about 2 mm per month, was also up on the figure (70)............ in a similar survey done 70 years ago.

Researchers (71)............ the rapid increase down to changes in lifestyle, particularly the greater (72)............ of the importance of regular exercise and a healthy diet. This, they point out, is in line with similar trends in the height and weight of present-day adults.

Interestingly, it appears that nails (73)............ to grow fastest in warmer conditions, with the quickest growth (74)............ among young people, and men. The fastest-growing nail is on the middle finger, while that on the little finger is (75)............ far the slowest, at only a fraction over 3 mm each month.

66. A. taken B. carried C. studied D. worked

67. A. average B. medium C. common D. standard

68. A. opposed B. measured C. related D. compared

69. A. although B. despite C. however D. nevertheless

70. A. achieved B. concluded C. arrived D. obtained

71. A. let B. write C. put D. say

72. A. belief B. information C. familiarity D. awareness

73. A. tend B. lean C. head D. aim

74. A. pace B. rate C. cost D. step

75. A. by B. like C. as D. too
 
  • Like
Reactions: S I M O

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,384
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
People’s fingernails and toenails, according to a recent study, are nowadays growing more quickly. Research (66)............ out at the University of North Carolina indicates that the speed at which human nails are growing has increased by close to 25 per cent over the last 70 years.

The results of the study show that the (67)............ human fingernail now grows about 3.5 mm a month, (68)............ with just 3 mm seven decades ago. Toenail growth, (69)............ only about 2 mm per month, was also up on the figure (70)............ in a similar survey done 70 years ago.

Researchers (71)............ the rapid increase down to changes in lifestyle, particularly the greater (72)............ of the importance of regular exercise and a healthy diet. This, they point out, is in line with similar trends in the height and weight of present-day adults.

Interestingly, it appears that nails (73)............ to grow fastest in warmer conditions, with the quickest growth (74)............ among young people, and men. The fastest-growing nail is on the middle finger, while that on the little finger is (75)............ far the slowest, at only a fraction over 3 mm each month.

66. A. taken B. carried C. studied D. worked

67. A. average B. medium C. common D. standard

68. A. opposed B. measured C. related D. compared

69. A. although B. despite C. however D. nevertheless

70. A. achieved B. concluded C. arrived D. obtained

71. A. let B. write C. put D. say

72. A. belief B. information C. familiarity D. awareness

73. A. tend B. lean C. head D. aim

74. A. pace B. rate C. cost D. step

75. A. by B. like C. as D. too
Mai Anh NgoPeople’s fingernails and toenails, according to a recent study, are nowadays growing more quickly. Research (66)............ out at the University of North Carolina indicates that the speed at which human nails are growing has increased by close to 25 per cent over the last 70 years.

The results of the study show that the (67)............ human fingernail now grows about 3.5 mm a month, (68)............ with just 3 mm seven decades ago. Toenail growth, (69)............ only about 2 mm per month, was also up on the figure (70)............ in a similar survey done 70 years ago.

Researchers (71)............ the rapid increase down to changes in lifestyle, particularly the greater (72)............ of the importance of regular exercise and a healthy diet. This, they point out, is in line with similar trends in the height and weight of present-day adults.

Interestingly, it appears that nails (73)............ to grow fastest in warmer conditions, with the quickest growth (74)............ among young people, and men. The fastest-growing nail is on the middle finger, while that on the little finger is (75)............ far the slowest, at only a fraction over 3 mm each month.

66. A. taken B. carried out = tiến hành C. studied D. worked

67. A. average = trung bình B. medium C. common D. standard

68. A. opposed B. measured C. related D. compared = so sánh với

69. A. although = mặc dù B. despite C. however D. nevertheless

70. A. achieved B. concluded C. arrived D. obtained = có được

71. A. let B. write C. put sth down to = cho cái gì là do đâu D. say

72. A. belief B. information C. familiarity D. awareness = nhận thức

73. A. tend to = có xu hướng B. lean C. head D. aim

74. A. pace B. rate = tỉ lệ C. cost D. step

75. A. by far = đến thời điểm hiện tạiB. like C. as D. too

Tham khảo thêm nhaaaa RME :Tonton9
Nếu bạn có thắc mắc, hãy trao đổi với mình nhé!
 
  • Love
Reactions: Nguyễn Chi Xuyên
Top Bottom