English THPT Câu điều kiện với otherwise

Phạm Dương

Cựu Cố vấn tiếng Anh
Thành viên
24 Tháng mười 2018
1,599
2,859
371
Hà Nội
Đại học Thương Mại
Otherwise có nghĩa là nếu điều đó không xảy ra
Otherwise = if it doesn’t happen/didn’t happen/hadn’t happened

Ví dụ:
My sister and I must be back before 10 o’clock; otherwise my dad will be angry.
= If we are not back before 10 o’clock, my dad will be angry.
Nếu chị em tôi không về trước 10 giờ, bố tôi sẽ giận.
Her boyfriend pays her tuition fee; otherwise she wouldn’t be able to go to university.
= If her boyfriend didn’t pay her tuition fee, she wouldn’t be able to go to university.
Nếu không phải bạn trai cô ta trả tiền học phí, cô ta đã không thể đi học đại học.
I used the dictionary application in my iPhone; otherwise It would have taken me longer time to look up for this word.
= If hadn’t used the dictionary application in my iPhone, it would have taken me longer time to look up for this word.
Nếu tôi không dùng ứng dụng từ điển trong iPhone, tôi sẽ mất nhiều thời gian hơn để tra từ này.
 
Top Bottom