Ngoại ngữ Câu bằng nhau

01257205832

Học sinh mới
Thành viên
22 Tháng bảy 2018
56
9
11
Bà Rịa - Vũng Tàu
THCS phan bội chau

Hàn Nhã Anh

The Great Angel
Thành viên
10 Tháng bảy 2017
188
440
61
TP Hồ Chí Minh
THCS Đặng Thai Mai.
1. I have never tasted such a delicious cake.
2. It's 2 years since she left university.
3. I am looking forward to seeing you at Christmas. (Be looking forward to Ving: mong chờ làm gì)
4. Do you object to working on Sunday? (Object to Ving: phản đối làm gì)
 

Ye Ye

Cây bút Truyện ngắn 2017|Thần tượng văn học
Hội viên CLB Ngôn từ
Thành viên
10 Tháng bảy 2017
2,064
2,347
434
Hà Nam
NEU (Dream)
This is the most delicious cake i have ever tasted
-> i have never tasted such a delicious cake before.
Cấu trúc: This is the most adj N S have/has (ever) PII
= S have/has never PII such a/an adj N before

2. She left university 2 years ago.
-> it's 2 years since she left university
Cấu trúc: S Ved adv-time
= It is adv-time since S Ved

3. I hope to see you at christmas
-> i am looking forward to seeing you at christmas
Cấu trúc: hope to V st = look forward to Ving st: hi vọng, mong chờ gì đó

4. Are you against working on sunday?
-> do you object to working on Sunday?
Cấu trúc: against Ving = object to Ving: phản đối làm gì
 

01257205832

Học sinh mới
Thành viên
22 Tháng bảy 2018
56
9
11
Bà Rịa - Vũng Tàu
THCS phan bội chau
1. I have never tasted such a delicious cake.
2. It's 2 years since she left university.
3. I am looking forward to seeing you at Christmas. (Be looking forward to Ving: mong chờ làm gì)
4. Do you object to working on Sunday? (Object to Ving: phản đối làm gì)
Bn ơi cho mih hỏi câu này nói
You are not premitted to smoke in the hall
Smoking
 

Chii Chii

Học sinh chăm học
Thành viên
30 Tháng năm 2018
391
240
66
Hải Phòng
Đại học mơ ước
Bản thân cấu trúc such + (a/an) + adj + N dù nhìn nó có vẻ cộc lốc, nhưng sự thật đã có nghĩa chứa từ before trong đó rồi, nên ở đây ta không thêm before nữa chị nhé!
Mình nghĩ câu này thêm before ở cuối câu
@Tuấn Anh Phan Nguyễn có before kìa
 
Top Bottom