can gap dap an ve he pt

  • Thread starter banmaixanh2996
  • Ngày gửi
  • Replies 1
  • Views 718

N

ngocthao1995

[tex]PT \Leftrightarrow \left\{ \begin{array}{l} (x-y)^2=1-(xy)^2\\ x^2y+x-xy^2-y-1=0 \end{array} \right.\\\left\{ \begin{array}{l} (x-y)^2=1-(xy)^2 \\ xy(x-y)+(x-y)-1=0 \end{array} \right.[/tex]
Đặt [tex]\left\{ \begin{array}{l} x-y=u \\ xy=v \end{array} \right.[/tex]
[tex]\Rightarrow \left\{ \begin{array}{l} u^2=1-v^2 \\ uv+u-1=0 \end{array} \right.[/tex]
Giải tìm u,v --> nghiệm
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom