c/m

4

40phamkinhvy

Last edited by a moderator:
B

bboy114crew

với n>1và [tex]\frac{1}{A}[/tex]=[tex]\frac{1}{n+1}[/tex]+[tex]\frac{1}{n+2}[/tex]+[tex]\frac{1}{n+3}[/tex]+.....+[tex]\frac{1}{2n-1}[/tex]+[tex]\frac{1}{2n}[/tex]

C/m 1<A<2​
Nếu như bạn [TEX]2< \frac{1}{A} <1[/TEX] à thế thì vô lí!
*)Ta có:
[TEX]\frac{1}{n+1}> \frac{1}{2n}[/TEX]
[TEX]\frac{1}{n+2} > \frac{1}{2n}[/TEX]
....
[TEX]\frac{1}{2n-1} > \frac{1}{2n}[/TEX]
\Rightarrow[tex]\frac{1}{n+1}[/tex]+[tex]\frac{1}{n+2}[/tex]+[tex]\frac{1}{n+3}[/tex]+.....+[tex]\frac{1}{2n-1}[/tex]+[tex]\frac{1}{2n}[/tex] > 1
*) [TEX]\frac{1}{n+1} < \frac{1}{n}[/TEX]
[TEX]\frac{1}{n+2} < \frac{1}{n}[/TEX]
......
\Rightarrow [tex]\frac{1}{A}[/tex]=[tex]\frac{1}{n+1}[/tex]+[tex]\frac{1}{n+2}[/tex]+[tex]\frac{1}{n+3}[/tex]+.....+[tex]\frac{1}{2n-1}[/tex]+[tex]\frac{1}{2n}[/tex] < 2
 
Top Bottom