You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Cựu Mod Toán
Thành viên
TV BQT tích cực 2017
View attachment 34940 Làm giúp e bài 126 a với mọi người ơi
126.
a) ĐK: $-\sqrt 6\le x\le \sqrt 6$
*Tìm Max:
Ta có: $\sqrt{6-x^2}\ge 0\Rightarrow 5+2\sqrt{6-x^2}\ge 5\Rightarrow \dfrac1{5+2\sqrt{6-x^2}}\le \dfrac15$
Dấu '=' xảy ra $\Leftrightarrow x=\pm \sqrt 6$ (t/m)
*Tìm Min:
Ta có: $\sqrt{6-x^2}\le \sqrt 6\Rightarrow 5+2\sqrt{6-x^2}\le 5+2\sqrt 6\Rightarrow \dfrac1{5+2\sqrt{6-x^2}}\ge 5-2\sqrt 6$
Dấu '=' xảy ra $\Leftrightarrow x=0$ (t/m)