Ngoại ngữ Bài tập viết lại câu

Kuro Jin

Học sinh
Thành viên
10 Tháng chín 2017
105
29
26
22
Nam Định
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

1.Failing prompt payment.The goods must be returned by you
->You must either..
2.These new machines have put an end to queuing
->Before these..
3.She doesn't know why they are attracted to spending all day on the beach
->She can'e see..
4.I will only satisfied if the manager apoligised fully
->Nothing short..
5.I through about what had happened all those years before
->I cast..
6.He said that he had won as a result of good luck
->He attributed...
7.Karajan was the first person to recognise her extra-ordinary musical gift
->It...
8.The minister gave no precise figures about the casvalties
->The minister didn't go..
Giải thích cấu trúc giùm mình nữa nhá
 
  • Like
Reactions: ARMY's BTS

Narumi04

Học sinh gương mẫu
Thành viên
23 Tháng tư 2017
1,595
2,069
394
21
Vĩnh Long
THPT Lưu Văn Liệt
1.Failing prompt payment.The goods must be returned by you
->You must either..
2.These new machines have put an end to queuing
->Before these..
3.She doesn't know why they are attracted to spending all day on the beach
->She can'e see..
4.I will only satisfied if the manager apoligised fully
->Nothing short..
5.I through about what had happened all those years before
->I cast..
6.He said that he had won as a result of good luck
->He attributed...
7.Karajan was the first person to recognise her extra-ordinary musical gift
->It...
8.The minister gave no precise figures about the casvalties
->The minister didn't go..
Giải thích cấu trúc giùm mình nữa nhá
1.Failing prompt payment.The goods must be returned by you
$\Rightarrow$ You must either pay the bill at once or return the goods.
either...or: hoặc (cái này)...hoặc (cái kia).

2.These new machines have put an end to queuing
$\Rightarrow$ Before these machines were invented, people had had to queue.
chỗ này 2 had là đúng nhá, câu này là câu quá khứ hoàn thành.


3.She doesn't know why they are attracted to spending all day on the beach
$\Rightarrow$ She can't see the attraction of spending all day on the beach.
doesn't know why/the reasion + clause + attaracted to +V-ing = can't see the attraction of + V-ing.

4.I will be only satisfied if the manager apologize fully
$\Rightarrow$ Nothing short of manager's apology would satisfy me.
chỉ thõa mãn...nếu có cái gì đó = không có cái gì đó...sẽ không làm tôi thõa mãn.

5.I through about what had happened all those years before
$\Rightarrow$ I cast my mind back to what had happened all those years before.
through about sth = cast one's mind back to sth = vứt hết những nỗi ưu tư.

6.He said that he had won as a result of good luck
$\Rightarrow$ He attributed his success to good luck.
attribute something to someone/something = đạt được cái gì đó...là do ai đó/ cái gì đó.

7.Karajan was the first person to recognise her extra-ordinary musical gift
$\Rightarrow$ It was Karajan who first recognized her extraordinary musical gift.
be the (thứ tự) person = It be person who (thứ tự).

8.The minister gave no precise figures about the casvalties
$\Rightarrow$ The minister didn’t go into details about the casualties.
không đưa ra con số chính xác = không đưa ra chi tiết.
 
  • Like
Reactions: Hàn Tuệ Lâm
Top Bottom