Bài tập sửa lỗi sai, khá khó :(

S

shadkozi

[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

Mình có bài này mong mọi người cố gắng tìm ra lỗi sai nhé
Đoạn văn sau đây có tổng cộng 15 lỗi sai, bao gồm lối sai về ngữ pháp, từ vựng và cả dấu câu nữa (hic):

Since young, I have envied those that can pick up a musical instrument and, without no training or practice, play it far better then I would if I had years of lesson's. Some people seems to have a natural musical gift but I am not one of them. I have learnt to play the guitar but I do not play it well, and it has took me 10 years of practise to reach my present level for ability. I have tried to learn how to play the piano but the best I could do was pound out some cords that might, if you sang along with them, sound like a real tune. And wind insturments like the saxophone totally defeet my best efforts. I might as well face to reality, I will never be a true musician.

Ec, đọc qua mình mới tìm được 4->5 lỗi. Các bạn giúp mình nha ( đang cần gấp và lưu ý có 15 lỗi đó)
 
O

olympuslord

:eek:
Since young, I have envied those ( bỏ@-)) that can pick up a musical instrument and"," ( bỏ) without no training or practice, play it far better then I would if I had years of lesson's. Some people seems to have a natural musical gift but I am not one of them. I have to learnt to play the guitar but I do(did) not play it well, and it has ( bỏ @-)) took me 10 years of (to) practise to reach my present level for ability. I have tried to learn how to play the piano but the best I could do was pound out some cords that might, if you sang along with them, the sound like a real tune. (bỏ@-)) And wind insturments like the saxophone totally defeet my best efforts. I might as well face to reality, I will never be a true musician.
b-(
 
D

diema3

Ẹc ! Ghét nhất mấy cái tìm lỗi sai theo đoạn văn
:(:(:(:(

Since young, I have envied those that = people (1) can pick up a musical instrument and, = bỏ (2) without no = bỏ (3) training or practice , play it far = by far (4) better then I would if I had years of lesson's = lesson (5) . Some people seems = seem (6) to have a natural musical gift but I am not one of them. I have learnt to play the guitar but I do = did (7) not play it well, and it has = bỏ (8) took me 10 years of = to (9) practise to reach = reaching (10) my present level for = of (11) ability. I have tried to learn how to play the piano but the best I could do was pound = to pound (12) out some cords that might, if you sang along with them, sound like a real tune. And = bỏ (13) wind insturments like the saxophone totally defeet = defeat (14) my best efforts = effort (15). I might as well face to reality, I will never be a true musician.

Không được cũng phải tìm cho ra 15 lỗi hahaha
:)):)):)):)):)):)):))

 
S

symptom

Since young, I have envied those that can pick up a musical instrument and, without no(1)=>bỏ training or practice, play it far better then(2)=>than I would if I had years of lesson's(3)=>lessons. Some people seems(4)=>seem to have a natural musical gift but I am not one of them. I have learnt to play the guitar (5)=>thêm dấu phẩy but I do not play it well, and it has(6)=>bỏ took me 10 years of practise(7)=>practice to reach my present level for(8)=>of ability. I have tried to learn how to play the piano but the best I could do was pound(9)=>to pound out some cords(10)=>chords that might, if you sang along with them, sound like a real tune. And(11)=>bỏ/Furthermore wind insturments(lỗi bonus)=>instruments like the(12)=>bỏ saxophone totally defeet(13)=>defeat my best efforts. I might as well face to(14)=>bỏ/up to reality,(15)=> that I will never be a true musician.


Cái thứ (9) tham khảo của bạn Diễm :))
Cuối cùng cũng ra 16 lỗi =))
 
S

shadkozi

hic, bài có 15 lỗi thôi mà tìm ra 16 lỗi( phục thật) :)). Dù sao cũng thank nha
 
D

diema3

Since young, I have envied those that can pick up a musical instrument and, without no(1)=>bỏ training or practice, play it far better then(2)=>than I would if I had years of lesson's(3)=>lessons. Some people seems(4)=>seem to have a natural musical gift but I am not one of them. I have learnt to play the guitar (5)=>thêm dấu phẩy but I do not play it well, and it has(6)=>bỏ took me 10 years of practise(7)=>practice to reach my present level for(8)=>of ability. I have tried to learn how to play the piano but the best I could do was pound(9)=>to pound out some cords(10)=>chords that might, if you sang along with them, sound like a real tune. And(11)=>bỏ/Furthermore wind insturments(lỗi bonus)=>instruments like the(12)=>bỏ saxophone totally defeet(13)=>defeat my best efforts. I might as well face to(14)=>bỏ/up to reality,(15)=> that I will never be a true musician.


Cái thứ (9) tham khảo của bạn Diễm :))
Cuối cùng cũng ra 16 lỗi =))

sướng nhở ! cos ng tìm ra tận 16 lỗi kìa !
mà hình như tôi hok đồng ý cho lém !

cái chỗ 6, 7 áp dụng cấu trúc
it takes ...........thì phải là to V nha
với hình như practise + Ving mờ lị ?
 
S

symptom

hic, bài có 15 lỗi thôi mà tìm ra 16 lỗi( phục thật) :)). Dù sao cũng thank nha
Đó là lỗi của người gõ đề sai chính tả :))

cái chỗ 6, 7 áp dụng cấu trúc
it takes ...........thì phải là to V nha
với hình như practise + Ving mờ lị ?

It took me 10 years ( of practice ) to reach my present level for ability
Sau practice có to reach kìa
10 years of practice : 10 năm luyện tập
 
Top Bottom