English THCS Answer and explain "why?"

JoJo- TJZ

Học sinh
Thành viên
9 Tháng bảy 2021
92
55
36
Hà Nội
THCS Vạn Thái
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

II. Choose the best answer from the four options given to complete each sentence.
6. I can’t understand the French visitors. I wish I________French.
A. knew B. will know C. know D. have known

7. The church________about 100 yearsAgo.
A. is built B. was built C. will be built D. has been built

8. People in Israel are going to celebrate their festival________is called Passover.
A. whose B.who C. which D. where

9. ________I was really tired , I couldn’t sleep.
A. Even though B. So C. Therefore D. Because of

10. Lan is very tired. ________, she has to finish herAssignment before going to bed.
A. Although B. So C. Therefore D. However

11. I suggest________some money for poor children.
A. raise B. to raise C. raised D. raising

12. She asked me if I________a laptop computer the following day.
A.buy B. will buy C. bought D. would buy

13. I ________telephone her if I knew her number.
A. would B. have to C. will D. shall

14. Honda motorbikes________in Viet Nam.
A. produce B. will produce C. are produced D. would be produced

15. We have learnt English________2001.
A. for B. since C. in D. during

16. Mr. Long said that he________in Ho Chi Minh City.
A. lived B. is living C. has lived D. will live

17. Your sister works in a foreign company, ________she?
A. isn’t B. didn’t C. wasn’t D. doesn’t
Explain "Why?''
 
  • Like
Reactions: Diệp Hạ Bạch

Cá Osea

Học sinh
Thành viên
8 Tháng tám 2021
35
161
31
Kon Tum
Morinomiya
6. B ( vì cấu trúc của nó là S + wish(es) + (that) + S + V-ed )
7. B ( vì ago giúp ta nhận biết câu thuộc thì khứ)
8. C ( Their festival = Which)
9.A ( Ta có: Even though = mặc dù, So = Threfore = vì vậy, Because of = bởi vì điều j đó => Even though hợp nghĩa nhất)
10.D ( Ta có: Although = mặc dù, So = Threfore = vì vậy, However = Tuy nhiên =>However hợp nghĩa nhất)
11.D ( vì cấu trúc câu là suggest + V-ing)
12.D (có following day)
13.A (câu đk loại II)
14.C ( thuộc câu bị động)
15.B ( have learnt => HTHT, 2001 là mộc thời gian nên chọn since)
16.A ( Kể lại câu chuyện nên dùng QKĐ)
17.D ( cấu trúc câu hỏi đuôi, vì người nói dùng HTĐ nên khi vt câu hỏi đuôi ta cũng dùng HTĐ)
Bạn có thể tham khảo câu trả lời của mình nhaa!
 

Trinh Linh Mai

Học sinh tiến bộ
Thành viên
30 Tháng ba 2021
509
2,354
231
Thanh Hóa
THCS Định Hưng
II. Choose the best answer from the four options given to complete each sentence.
6. I can’t understand the French visitors. I wish I________French.
A. knew B. will know C. know D. have known

7. The church________about 100 yearsAgo.
A. is built B. was built C. will be built D. has been built

8. People in Israel are going to celebrate their festival________is called Passover.
A. whose B.who C. which D. where

9. ________I was really tired , I couldn’t sleep.
A. Even though B. So C. Therefore D. Because of

10. Lan is very tired. ________, she has to finish herAssignment before going to bed.
A. Although B. So C. Therefore D. However

11. I suggest________some money for poor children.
A. raise B. to raise C. raised D. raising

12. She asked me if I________a laptop computer the following day.
A.buy B. will buy C. bought D. would buy

13. I ________telephone her if I knew her number.
A. would B. have to C. will D. shall

14. Honda motorbikes________in Viet Nam.
A. produce B. will produce C. are produced D. would be produced

15. We have learnt English________2001.
A. for B. since C. in D. during

16. Mr. Long said that he________in Ho Chi Minh City.
A. lived B. is living C. has lived D. will live

17. Your sister works in a foreign company, ________she?
A. isn’t B. didn’t C. wasn’t D. doesn’t
Explain "Why?''

6. I can’t understand the French visitors. I wish I________French.
A. knew B. will know C. know D. have known
-> Câu điều ước ở HTĐ: S + wish(es) + (that) + S + V-ed

7. The church________about 100 yearsAgo.
A. is built B. was built C. will be built D. has been built
-> 100 years ago - dấu hiệu của quá khứ đơn

8. People in Israel are going to celebrate their festival________is called Passover.
A. whose B.who C. which D. where
-> Thay thế cho danh từ chỉ vật ở vế trước

9. ________I was really tired , I couldn’t sleep.
A. Even though B. So C. Therefore D. Because of
-> Even though = Although (mặc dù) + clause

10. Lan is very tired. ________, she has to finish herAssignment before going to bed.
A. Although B. So C. Therefore D. However
-> However thường đi kèm dấu phẩy
-> Ngoài ra, nghĩa phù hợp

11. I suggest________some money for poor children.
A. raise B. to raise C. raised D. raising
-> Suggest + V-ing : gợi ý ai đó làm gì..

12. She asked me if I________a laptop computer the following day.
A.buy B. will buy C. bought D. would buy
-> Câu gián tiếp nên lùi thì
-> Ngoài ra, ta thấy the following day (tomorrow) là dấu hiệu của TLĐ

13. I ________telephone her if I knew her number.
A. would B. have to C. will D. shall
-> Câu điều kiện loại 2: If + S + V-ed/V2, S + would/could/should... + V-inf

14. Honda motorbikes________in Viet Nam.
A. produce B. will produce C. are produced D. would be produced
-> Bị động ở HTĐ: S + to be + Vpp (by S.o)

15. We have learnt English________2001.
A. for B. since C. in D. during
-> Since + mốc thời gian

16. Mr. Long said that he________in Ho Chi Minh City.
A. lived B. is living C. has lived D. will live
-> Câu gián tiếp lùi thì

17. Your sister works in a foreign company, ________she?
A. isn’t B. didn’t C. wasn’t D. doesn’t
-> Câu hỏi láy đuôi ở HTĐ
 
Top Bottom