English THCS Answer and explain "why?" 4

Hoàng Thu Thiên

Học sinh
Thành viên
7 Tháng chín 2021
169
94
21
Hưng Yên
Trung Học Phổ Thông Hồng Đức
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

Exercise 4: Rewrite each of the sentences, beginning as shown, so that the meaning stays the same 1 It is necessary to finish the work today.
—> You need.............................................. .................................................. ....................................

2" I advise you to take a holiday," the doctor continued.

-> You'd............................................. .................................................. ..........................................

" 3. " If you don't rest yourself you really will be ill
— > Unless............................................ .................................................. .......................................

4. The doctor told him that he work too hard.
-> You............................................... .................................................. ...................................

5. Those pictures are beautiful.
—> How............................................... .................................................. .........................................

6. It was an interesting film.
-> What.............................................. .................................................. ............................................

7. What is the weight of your suitcase?
--> How............................................... .................................................. .........................................

8. How tall is Peter's father?
-> What.............................................. ..................................................
 

S I M O

Cựu Phụ trách nhóm Anh
Thành viên
19 Tháng tư 2017
3,385
9
4,344
649
Nam Định
Trái tim của Riky-Kun
1 It is necessary to finish the work today.
—> You need to finish the work today
need to V = cần làm gì

2" I advise you to take a holiday," the doctor continued.
-> "You'd better take a holiday" the doctor continued
had better V = nên làm gì

" 3. " If you don't rest yourself you really will be ill
— > Unless you rest yourself, you really will be ill
Unless cl, cl = bạn sẽ thế nào trừ khi bạn thế nào

4. The doctor told him that he work too hard.
-> You (?) Vế gốc không lùi thì à? Còn cấu trúc told sb to v mới là khuyên ai làm gì nên câu này mình không viết được

5. Those pictures are beautiful.
—> How beautiful are those pictures
How adj tobe + N = cảm thán

6. It was an interesting film.
-> What an interesting film
What (a/an) adj N = cảm thán

7. What is the weight of your suitcase?
--> How heavy are your suitcase

8. How tall is Peter's father?
-> What is the height of Peter's father

How adj tobe + S1 = What tobe the N of S1
 
Top Bottom