[Anh] Một số từ viết tắt thông dụng trong tiếng Anh

O

o0honeybaby0o

[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

Of, have, and to:
could have: "coulda"
must have: "musta"
should have: "shoulda"
would have: "woulda"
it would / it would have: "itta"
a lot of: "a lotta"
kind of: "kinda"
out of: "outta"
sort of: "sorta"
going to: "gonna"
got to: "gotta"
have to: "hafta"
want to: "wanna"
had to: "hadda"

You:
did you: "didja"
don't you: "doncha"
got you: "gotcha"
get you / get your: "getcha"
would you: "wouldja"

Other:
give me: "gimme"
is he: "izee"
is not:, "ain’t"
is it: "’zit"
let me: "lemme"
don't know: "dunno"
probably: "prolly"
what is that: "wussat"
what is up: "wassup"
what is up: "’sup"
what do you / what are you: "whatcha"
what do you / what are you: "whaddaya"
you all: "y’all"
 
O

o0honeybaby0o

Khi các bạn chat với người nước ngoài họ rất hay viết tắt, giống như Vn mình cũng vậy.

plz : please
IC : I see
4u : for u
asl : Tuoi , gioi tinh , nơi ở
lol : Cười
hehe: Cười
u : you
afk -- away from keyboard

bbl -- be back later

bbiab -- be back in a bit

kkz = okay

ttyl = talk to you later

lv a mess = leave a message

lata = later [ bye]

n2m = not too much [when asked wassup]

newayz = anyways

gtg = gotta go

noe = know

noperz = no

yupperz = yes

lolz = laugh out loud

teehee = cười [giggle]

lmfao = laughing my f*ckin' *ss off

nah = no

nuthin' = nothing

BS = b*ll sh*t

TTYL = talk to you later

LD = later, dude

OIC = oh I see

PPL = people

sup = what's up

wan2tlk = want to talk?

wkd = weekend

dts = dont think so

cul8r = see you later

aas = alive and smiling

gf = girlfriend

g2g = got to go

ga = go ahead

ilu = i love you

rme = rolling my eyes

ss = so sorry

spk = speak

stw = search the web

thx = thanks

tc = take care

sul = see you later

gol = giggling out loud

hru = how are you

ybs = you'll be sorry

wuf? = where are you from?

bc = because

bbl = be back later

otb = off to bed

np = no problem

nbd = no big deal

tam = tomorrow A.M

tu = thank you

bf = boy friend

b4 = before

wtg = way to go

brb -- be right back

btw -- by the way

channel -- another name for room or chat room

cya -- see ya

gmta -- great minds think alike

imho -- in my humble opinion

j/k -- just kidding

irl -- in real life

lag -- this occurs when a server gets overloaded and transfer of messages becomes extremely slow.

lol -- laughing out loud

netsplit -- a too common occurrence where a network's servers get overloaded and split away from each other temporarily. Thus those on different servers will break away so that it appears to each group that the other group has left the channel. Usually these splits last only a few minutes.

network -- an organization of servers and channels; #my_channel may exist on two different networks, but it will likely, though not always, be managed by totally different people on each network

nick -- internet nickname

op -- operator or person who helps control the channel. Ops are distinguished in various ways according to software used, but often designated by @ in front of their nick

rotfl -- rolling on the floor laughing

server -- the entry portal for a network; most networks have at least two, some have many servers

ttfn -- ta ta for now

ttyl -- talk to you later

wb -- welcome back

gg = good game

lmao = laugh my ass off


asl: age, ***, location

wtf? : what the ****?

fu: **** you

coz: cause

nmjc: nothing much just chilling

g2g: get to go

g9: good night

ty = thank you

wth= what the heck

cuz = cause

dun = dont

know = no

omg= oh my god

omfg= oh my fuking god


dt = double team !

WTF : Wat the f..

OMFG : oh my F..ing god

STFU: Shut The F.. Up

msg - message

nvm - never mind

asap = as soon as possible

gg = good game

lmao = laugh my ass off

asl: age, ***, location ( từ này là họ hay dùng nhất đấy .. lúc mới chat với bạn họ sẽ hỏi bạn )

coz: cause

nmjc: nothing much just chiliing

hs:head shot

ns:nice shot

ic =i see

n = and

da = the

'em: them.

t': to.

'im: him

m': me.

aim: american instant message.
dun: don't
yss or yep: yes
wanna: want to
sup: what's up?
aloha, G'day, etc.
roommie: roommate.
pal, dude, mate: friend.
 
  • Like
Reactions: lias
Top Bottom