Adj and Adv

S

sonmoc

[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!

ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.

Các bạn tham khảo thêm về tính từ và trạng từ:

Adjective or Adverb
Adjectives are used to modify nouns:
The dog is loud.

Adverbs are used to modify verbs, adjectives or other adverbs:
The dog barks loudly.

Linking Verbs
Some verbs can only be used with adjectives, others might change their meaning when used with an adverb.

verb used with an adjective used with an adverb

look look good (= appearance)
look well (= have a good sense of sight)

feel good (= state of health/mind)
feel well (= have a good sense of touch)

smell smell good (= odour)
smell well (= have a good sense of smell)

taste taste good (= preference)
taste well (= have a good sense of taste)

The following verbs can only be used with adjectives:

be
become
get
grow
keep
remain
seem
sound
stay
turn

Chúc vui vẻ
Thân chào

:arrow:
 
S

sonmoc

Mình bổ sung thêm một số bài tập:

1- Tom is (slow) .... He works .....
2- Sue is a (careful).. girl. She climbed up the ladder ....
3- The dog is (angry).. . It barks .....
4- He acted (excellent).. . He's an actor.....
5- They learn English (easy).. . They think English is an ...language
6- Max is a (good) .. singer. He sings ...
7- It's (awful)... cold today. The cold wind is ....
8- Dogs rely on their noses as they can smell (extreme / good)... . If that is true, why does dog food smell so (terrible).... ?
9- The little boy looked (sad).. . I went over to comfort him and he looked at me.. .
10- I tasted the soup (careful) ... but it tasted (wonderful)...

@ Thấy hay thì thanks tiếng cho đỡ tủi nha!

Chúc vui!
 
Top Bottom