- 14 Tháng mười một 2015
- 4,677
- 7,748
- 879
- 22
- Hà Nội
- THCS Mai Dịch
[TẶNG BẠN] TRỌN BỘ Bí kíp học tốt 08 môn
Chắc suất Đại học top - Giữ chỗ ngay!!
ĐĂNG BÀI NGAY để cùng trao đổi với các thành viên siêu nhiệt tình & dễ thương trên diễn đàn.
1 Bear out = confirm
The other witnesses will bear out what I say
Xác nhận
2 Bring in = introduce
They want to bring in a bill to limit arms exports
Giới thiệu
3 Gear up for = prepare for
Cycle organizations are gearing up for National Bike Week.
Chuẩn bị
4 Pair up with = team up with
Sally decided to pair up with Jason for the dance contest.
Hợp tác
5 Cut down = reduce
We need to cut the article down to 1 000 words.
Cắt giảm
6 Look back on = remember
She usually looks back on her childhood.
Nhớ lại
7 Bring up = raise
He was brought up by his aunt
Nuôi dưỡng
8 Hold on = wait
Hold on a minute while I get my breath back
Chờ đợi
9 Turn down = refuse
He has been turned down for ten jobs so far
Từ chối
10 Talk over = discuss
They talked over the proposal and decided to give it their approval.
Thảo luận
11 Leave out = not include, omit
If you are a student, you can omit questions 16–18.
Bỏ qua
12 Break down
The telephone system has broken down.
Đổ vỡ, hư hỏng
13 Put forward = suggest
Can I put you forward for club secretary
Đề xuất, gợi ý
14 Dress up
There’s no need to dress up—come as you are.
Ăn vận (trang trọng)
15 Stand for
‘The book’s by T.C. Smith.’ ‘What does the ‘T.C.’ stand for?’
Viết tăt cho
16 Keep up = continue
Well done! Keep up the good work/Keep it up
Tiếp tục
17 Look after = take care of
Who’s going to look after the children while you’re away?
Trông nom, chăm sóc
18 Work out = calculate
It’ll work out cheaper to travel by bus.
Tính toán
19 Show up = arrive
It was getting late when she finally showed up
Tới, đến
20 Come about = happen
Can you tell me how the accident came about
Xảy ra
21 Hold up = stop, delay
An accident is holding up traffic
Dừng lại, hoãn lại
22 Call off = cancel
The game was called off because of bad weather
Hoãn, Hủy bỏ
23 Look for = expect, hope for
We shall be looking for an improvement in your work this term
Trông đợi
24 Fix up = arrange
I’ll fix you up with a place to stay.
Sắp xếp
25 Get by = manage to live
How does she get by on such a small salary?
Sống bằng
26 Check in
Please check in at least an hour before departure.
Làm thủ tục vào cửa
27 Check out
Please check out at the reception area
Làm thủ tục ra
28 Drop by (drop in on)
I thought I’d drop in on you while I was passing.
Ghé qua
29 Come up with
She came up with a new idea for increasing sales.
Nghĩ ra
30 Call up = phone
She’s out for lunch. Please call up later
Gọi điện
31 Call on = visit
My mother’s friends call upon her everyWednesday
Thăm
32 Think over = consider
Let me think over your request for a day or so.
Xem xét, cân nhắc
33 Talk over = discuss
They talked over the proposal and decided to give it their approval
Thảo luận
34 Move on
Can we move on to the next item on the agenda?
Chuyển sang
35 Go over = examine
Go over your work before you hand it in.
Xem xét
36 Put sth down = write sth, make a note of sth
The meeting’s on the 22nd. Put it down in your diary.
Ghi chép lại
37 Clear up = tidy
I’m fed up with clearing up after you!
Dọn dẹp
38 Carry out = execute
Extensive tests have been carried out on the patient.
Tiến hành
39 Break in
Burglars had broken in while we were away.
Đột nhập
40 Back up
I’ll back you up if they don’t believe you.
Ủng hộ
41 Turn away = turn down
They had nowhere to stay so I couldn’t turn them away
Từ chối
42 Wake up = get up
Wake up and listen!
Thức dậy
43 Warm up
Let’s warm up before entering the main part
Khởi động
44 Turn off
They’ve turned off the water while they repair a burst pipe.
Tắt
45 Turn on
I’ll turn the television on.
Bật
46 Fall down
Many buildings in the old part of the city are falling down.
Xuống cấp
47 Find out
I haven’t found anything out about him yet.
Tìm ra
48 Get off
We got off straight after breakfast.
Khởi hành
49 Give up
They gave up without a fight
Từ bỏ
50 Go up = increase
The price of cigarettes is going up
Tăng lên
51 Pick someone up
I’ll pick you up at five
Đón ai đó
52 Take up
He takes up his duties next week
Bắt đầu một hoạt động mới
53 Speed up
Can you try and speed things up a bit?
Tăng tốc
54 Grow up
Their children have all grown up and left home now
Lớn lên
55 Catch up with
Go on ahead. I’ll catch up with you
Theo kịp
56 Cut off
He had his finger cut off in an accident at work.
Cắt bỏ cái gì đó
57 Account for
How do you account for the show’s success?
Giải thích
58 Belong to
Who does this watch belong to?
Thuộc về
59 Break away
The prisoner broke away from his guards.
Bỏ trốn
60 Delight in
She delights in walking
Thích thú về
The other witnesses will bear out what I say
Xác nhận
2 Bring in = introduce
They want to bring in a bill to limit arms exports
Giới thiệu
3 Gear up for = prepare for
Cycle organizations are gearing up for National Bike Week.
Chuẩn bị
4 Pair up with = team up with
Sally decided to pair up with Jason for the dance contest.
Hợp tác
5 Cut down = reduce
We need to cut the article down to 1 000 words.
Cắt giảm
6 Look back on = remember
She usually looks back on her childhood.
Nhớ lại
7 Bring up = raise
He was brought up by his aunt
Nuôi dưỡng
8 Hold on = wait
Hold on a minute while I get my breath back
Chờ đợi
9 Turn down = refuse
He has been turned down for ten jobs so far
Từ chối
10 Talk over = discuss
They talked over the proposal and decided to give it their approval.
Thảo luận
11 Leave out = not include, omit
If you are a student, you can omit questions 16–18.
Bỏ qua
12 Break down
The telephone system has broken down.
Đổ vỡ, hư hỏng
13 Put forward = suggest
Can I put you forward for club secretary
Đề xuất, gợi ý
14 Dress up
There’s no need to dress up—come as you are.
Ăn vận (trang trọng)
15 Stand for
‘The book’s by T.C. Smith.’ ‘What does the ‘T.C.’ stand for?’
Viết tăt cho
16 Keep up = continue
Well done! Keep up the good work/Keep it up
Tiếp tục
17 Look after = take care of
Who’s going to look after the children while you’re away?
Trông nom, chăm sóc
18 Work out = calculate
It’ll work out cheaper to travel by bus.
Tính toán
19 Show up = arrive
It was getting late when she finally showed up
Tới, đến
20 Come about = happen
Can you tell me how the accident came about
Xảy ra
21 Hold up = stop, delay
An accident is holding up traffic
Dừng lại, hoãn lại
22 Call off = cancel
The game was called off because of bad weather
Hoãn, Hủy bỏ
23 Look for = expect, hope for
We shall be looking for an improvement in your work this term
Trông đợi
24 Fix up = arrange
I’ll fix you up with a place to stay.
Sắp xếp
25 Get by = manage to live
How does she get by on such a small salary?
Sống bằng
26 Check in
Please check in at least an hour before departure.
Làm thủ tục vào cửa
27 Check out
Please check out at the reception area
Làm thủ tục ra
28 Drop by (drop in on)
I thought I’d drop in on you while I was passing.
Ghé qua
29 Come up with
She came up with a new idea for increasing sales.
Nghĩ ra
30 Call up = phone
She’s out for lunch. Please call up later
Gọi điện
31 Call on = visit
My mother’s friends call upon her everyWednesday
Thăm
32 Think over = consider
Let me think over your request for a day or so.
Xem xét, cân nhắc
33 Talk over = discuss
They talked over the proposal and decided to give it their approval
Thảo luận
34 Move on
Can we move on to the next item on the agenda?
Chuyển sang
35 Go over = examine
Go over your work before you hand it in.
Xem xét
36 Put sth down = write sth, make a note of sth
The meeting’s on the 22nd. Put it down in your diary.
Ghi chép lại
37 Clear up = tidy
I’m fed up with clearing up after you!
Dọn dẹp
38 Carry out = execute
Extensive tests have been carried out on the patient.
Tiến hành
39 Break in
Burglars had broken in while we were away.
Đột nhập
40 Back up
I’ll back you up if they don’t believe you.
Ủng hộ
41 Turn away = turn down
They had nowhere to stay so I couldn’t turn them away
Từ chối
42 Wake up = get up
Wake up and listen!
Thức dậy
43 Warm up
Let’s warm up before entering the main part
Khởi động
44 Turn off
They’ve turned off the water while they repair a burst pipe.
Tắt
45 Turn on
I’ll turn the television on.
Bật
46 Fall down
Many buildings in the old part of the city are falling down.
Xuống cấp
47 Find out
I haven’t found anything out about him yet.
Tìm ra
48 Get off
We got off straight after breakfast.
Khởi hành
49 Give up
They gave up without a fight
Từ bỏ
50 Go up = increase
The price of cigarettes is going up
Tăng lên
51 Pick someone up
I’ll pick you up at five
Đón ai đó
52 Take up
He takes up his duties next week
Bắt đầu một hoạt động mới
53 Speed up
Can you try and speed things up a bit?
Tăng tốc
54 Grow up
Their children have all grown up and left home now
Lớn lên
55 Catch up with
Go on ahead. I’ll catch up with you
Theo kịp
56 Cut off
He had his finger cut off in an accident at work.
Cắt bỏ cái gì đó
57 Account for
How do you account for the show’s success?
Giải thích
58 Belong to
Who does this watch belong to?
Thuộc về
59 Break away
The prisoner broke away from his guards.
Bỏ trốn
60 Delight in
She delights in walking
Thích thú về