Chào mừng bạn đến với HMForum. Vui lòng đăng ký để sử dụng nhiều chức năng hơn!

[Tiếng Anh]- Bài tập luyện thi

Thảo luận trong 'Môn TIẾNG ANH' bắt đầu bởi believe_in_rose296, 31 Tháng mười hai 2008.

CHIA SẺ TRANG NÀY

Lượt xem: 10,316

  1. Đặt chỗ PEN 2017 - Cập nhật theo mọi thay đổi của kỳ thi THPT QG

    Phương án thi năm 2017 sẽ không thay đổi


    Mình lập ra topic này để các bạn post những bài tập luyện thi Cao Đẳng và Đại Học vào đây cho mọi người cùng làm và tham khảo.
    Những ai chuẩn bị thi tốt nghiệp THPT và đại học có thể vô đây nhé.
    Mong mọi người post bài ủng hộ!
    Thanks a lot!
     

  2. A. PHONETICS
    I. Circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.
    1) A. facsimile B. transfer C. spacious D. fax
    2) A. equipped B. delivered C. transferred D. received
    3) A. helps B. provides C. documents D. texts
    II. Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.
    4) A. courteous B. subscribe C. service D. customer
    5) A. technology B. distribution C. delivery D. facsimile
    6) A. advanced B. technology C. express D. spacious

    B. VOCABULARY AND GRAMMAR
    * Circle the best answer for each sentence.
    7) The hotel staff is friendly and ____.
    A. unhelpful B. courteous C. discourteous D. impolite
    8) We are proud our ____ staff, who are always friendly and efficient.
    A. well-done B. well-appointed C. well-behaved D. well-trained
    9) EMS stand for ____.
    A. Electronic Mail Service B. Express Mail Service
    C. Economic Mail Service D. Environment management Service
    10) If someone want to send a document and does not want to lose its ____, facsimile service will help you.
    A. beginning B. last C. original D. recent
    11) People can buy daily ____ in many local post office in early morning.
    A. newspapers B. books C. postcards D. letters
    12) All post offices in Viet Nam are equipped with advanced ____.
    A. knowledge B. machines C. science D. technology
    13) Fax transmission has now become a cheap and ____ way to transmit texts and graphics over distance.
    A. inconvenient B. convenient C. uncomfortable D. comfortable
    14) If you ____ to your favourite newspapers and magazines, they will be delivered to your house early in the morning.
    A. buy B. book C. pay D. subscribe
    15) Post offices offer a special mail service which is called ____.
    A. ESM B. EMS C. SEM D. MES
    16) Your EMS mail will be ____ in the shortest possible time.
    A. provided B. delivered C. taken D. caught
    17) The message introduces the ____ provided by the National Post Office.
    A. parcels B. messengers C. expresses D. services
    18) I cannot tell you all ____ I heard.
    A. which B. that C. as D. because
    19) I can answer the question ____ you say is very difficult.
    A. which B. whom C. who D. whose
    20) This is Mr. Jones, ____ invention has helped hundreds of deaf people.
    A. which B. that C. whose D. whom
    21) Tom, ____ sits next to me, is from Canada.
    A. that B. whom C. who D. whose
    22) The volunteers, ____ enthusiasm was obvious, finished the work quickly.
    A. who B. whom C. whose D. that
    23) Many scientists have claimed that ____ like music are often good at mathematics.
    A. children B. children who C. children whom D. whose children
    24) My friend, ____ I visited last week, is taking a holiday soon.
    A. that B. whom C. which D. whose
    25) The doctor re examining a patient ____ was taken to hospital last night.
    A. which B. who C. whom D. whose
    26) A pacifist is a person ____ believes that all wars are wrong.
    A. who B. whose C. whom D. which
    27) My friend, ____ hated horror film, refused to go to the cinema with me.
    A. whom B. which C. whose D. who

    C. READING * Read the passage carefully and choose the correct answer.

    Between the Revolutionary period and the World War I, the United States post office was set out to improve transportation of the post office mails. From those early days to the present, the post office has helped develop and subsidize every new mode transportation in the United States. Transportation has been the most important element in mail delivery. Even when the general public had still suspected of the security of a new means of transportation, the post office experimented with inventions that offered potential for moving the mail faster, occasionally suffering embarrassment, ridicule, or even abuse in the process.
    As mail delivery evolved from foot to horseback, stagecoach, steamboat, railroad, automobile, and airplane, with intermediate and overlapping use of balloons, and helicopters, post office mail contracts ensured the income necessary to build the great highways, rail lines, and airways that eventually spanned the continent.
    By the turn of the 19th century, the U.S. Post Office had purchased a number of stagecoaches for operation on the nation’s better post roads – a post road being any road on which the mail travels – and continued to encourage new designs to improve passenger comfort and carry mail safely.


    28) The passage is about ____.
    A. transportation of the Post Office in the US
    B. the Post Office in the Revolutionary period
    C. the Post Office in the World War I
    D. transportation and public ideas

    29) According to the passage, the main purpose of the Post Office is ____
    A. to develop transportation
    B. to apply new mean of transportation
    C. to deliver mail as safely and fast as possible
    D. to subsidize every new mode of transportation

    30) Which means of transportation used in the Post Office is NOT referred in the passage?
    A. train B. car C. plane D. motorcycle

    31) The Post Office ____.
    A. has never used helicopters in delivery D. makes no contribution to build roads
    B. contributes income to build highways, railroads, and airways
    C. has never been the first to use a new means of transportation

    D. WRITING
    * Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.
    31) The waiter whom served us yesterday was polite and friendly.
    A B C D
    32) This class is only for people who’s first language is not Chinese.
    A B C D
    33) The man with who I spoke in the meeting used to work here.
    A B C D
    34) He is moving to Lang Son city, that is in the north-east of Viet Nam.
    A B C D
    35) She asked me if I knew whom had got the job.
    A B C D
     
  3. moxa

    moxa Guest



    i.1.a
    2.c
    3.b
    ii.4.b
    5.b
    6.d

    7.b
    8.d
    9.b
    10.c
    11.a
    12.d
    13.b
    14.d
    15.b
    16.b
    17.d
    18.a
    19.a
    20.c
    21.c
    22.c
    23.b
    24.b
    25.b
    26.a
    27.d
     
    Sửa lần cuối bởi BQT: 9 Tháng một 2009
  4. moxa

    moxa Guest


    28.A
    29.D
    30.D
    31.B
    32.C
    33.B
    34.B
    35.C
    Chị xem em làm sai chỗ nào thì nói để em sửa nhen.Thanks chị nhiều:)
     
    Sửa lần cuối bởi BQT: 9 Tháng một 2009
  5. giancoi

    giancoi Guest


    Sau đây là những thắc mắc của gián, mong mọi người giúp đỡ
    1/ sự khác nhau giữa delay và postponement
    2/khác nhau giữa two metres a second và two metres per second
    3/ when his alarm went off, he shut it off and slept for ...... 15 minutes
    a.other
    b.others
    c. another
    d.the others
    4/The doctor took one look at me and said that i was .....
    a. certainly
    b. slightly
    Đáp án là a, vậy sao b ko được?
    5/''May i have some chocolate'' said the boy
    a. The boy asked his mother to have some chocolate.
    b.The boy begged his mother to have some chocolate
    c. The boy asked for some chocolate
    d. All are correct.
    5/ Had rather..... a hot beverage during a meal
    a. i not have
    b.i didn't have
    c.i do not have
    d. i had not
    6/ John announced that he could not longer tolerate the conditions of the contract under which he was working.
    a. that
    b. not longer
    c.of
    d. under which
    Sai chỗ nào và sửa sao ?
    Cảm ơn mọi người nhìu nhìu^^
     

  6. em làm hai bài đây trước
    xuống đây làm tiếp
    :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
     
    Sửa lần cuối bởi BQT: 2 Tháng một 2009

  7. D. WRITING * Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.
    31) The waiter whom served us yesterday was polite and friendly.
    A B C D=>who
    32) This class is only for people who’s first language is not Chinese.
    A B C D=>whose
    33) The man with who I spoke in the meeting used to work here.
    A B C D=>whom
    34) He is moving to Lang Son city, that is in the north-east of Viet Nam.
    A B C D=>which
    35) She asked me if I knew whom had got the job.
    A B C D=> who
     

  8. To Moxa: Sai câu 1, 2, 3, 18, 29, câu 31 ở bài đọc ko thấy làm nhỉ.
    To Half.....: Sai câu 6, 9, 14, 30.
     
  9. moxa

    moxa Guest


    em sửa câu 18, 29, 31rồi. còn câu 1.2.3 em không thấy sai.
     

  10. A. PHONETIC
    I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.
    1) A. probably B. population C. gold D. hospital
    2) A. smallest B. best C. longest D. biggest
    3) A. mountain B. ground C. blouse D. soup
    II. Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.
    4) A. instead B. interesting C. expected D. resources
    5) A. figure B. double C. different D. support
    6) A. research B. decrease C. available D. government

    B. VOCABULARY AND GRAMMAR
    I. Choose the best answer to complete each sentence.
    7) The teaching of history shouldn’t be ...................... to date and figures.
    A. limiting B. limitation C. limit D. limited
    8) We don’t have the......................... to update our computer software.
    A. sources B. resources C. funds D. origins
    9) One third of the world’s ........................... consumes two thirds of the world resources.
    A. people B. men C. population D. human
    10) The practice of controlling the number of children a person has, using various methods of contraception is called .............................. .
    A. family planning B. birth control C. population D. A & B
    11) When a person has an infectious disease, he is..........from other people.
    A. isolated B. limited C. separated D. confined
    12) Since the early 1990s Viet Nam has experienced ................... growth but the differences between the lives of the rich and the poor have been greater.
    A. population B. economic C. educational D. financial
    13) A person who has moved from one place to another especially to find work.
    A. emigrant B. immigrant C. migrant D. A & C
    14) What’s the .......................... of your country?
    A. populate B. population C. populous D. popular
    15) If the ball .......... the line, that would have been the end of the game.
    A. would cross B. will cross C. had crossed D. crossed
    16) If someone knocked a candle over, it ...................... a fire.
    A. will start B. started C. would start D. would have started
    17) If you ......................... told us about the bad service, we would have eaten there.
    A. hadn’t B. don’t C. didn’t D. wouldn’t have
    18) What would Tom do if he ............................... the truth?
    A. would know B. knows C. had known D. knew
    19) If I ........................ you were sick. I would have called sooner.
    A. knew B. had known C. know D. would have known
    20) If there ......................... a row, I’m going to keep out of it.
    A. will be B. is C. were D. had been
    21) If I ........................... you, I’d call and apologise.
    A. am B. were C. would be D. was
    22) Jack will win the election if he ......................... harder.
    A. will campaign B. would campaign
    C. campaigned D. campaigns

    II. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

    23) If you were here yesterday, you would have seen Jean.
    A B C D
    24) We should visit that part of the country if it will be spring.
    A B C D
    25) If I will make a difficult decision, I always discuss it with my friends.
    A B C D
    26) We could had done more if we had had more time
    A B C D
    27) He said that if he has more time, he would come to see us.
    A B C D

    III. Put the verbs in parentheses into the correct form.
    28) If someone (walk).................................. in here with a gun, I would be very frightened.
    29) I’m sure he (understand) .................................... if you explain the situation to her.
    30) If she hadn’t walked to the meeting, she (not be)................................... late.
    31) He always (complain) .................................... if I’m late.
    32) If he spoke more clearly, we (understand) ................................... him.
    33) If the woman (say) ................................ what she wanted, I wouldn’t have put the phone down.
    34) If they arrived in time, they (see) ................................. the ceremony.
    35) If you (ask).................................... me, I would explain it to you.
     
  11. ngoc_xih

    ngoc_xih Guest


    mình cũng có nè.chỉ júp zới
    Choose the best answer
    1.He never expected his prophecy to be........
    A. achieved
    B.accomplished
    C.realised
    D.fufilled
    2.The boy was....with a family in the countryside.
    A.reared
    B.bred
    C.brought up
    D.grown up
    3.Jane came....a beautiful picture when she was tidying the room
    A.across
    B.round
    C.into
    D.past
    4.Until she was arested last week, the young woman thought she had........the perfect crime
    A.committed
    B.escaped
    C.got away
    D.charged
    5........it not been for the intolerable heat in the hall, they would have stayed much longer.
    A.if
    B.but
    C.should
    D.had
    6.The ball .......two or three times before rolling dơn the road
    A.sprang
    B.bounced
    C.leap
    D.hopped
    7.the.....of the pagoda in the water was very clear and beautiful
    A.sight
    B.shadow
    C.reflection
    D.mirror
    8.When I came, the salesperson was......to the customers how ti use a new kind of washing machine
    A.demonstating
    B.proving
    C.exposing
    D.teaching

    Các pacs hộ em với. e học dốt môn nì lém,pacs nào gải hộ nhớ vít đầy đủ cách làm hộ e nha.thank nhìu:)>-
     
  12. jun11791

    jun11791 Guest


    Trời, dạng bài này thì đáp án nằm hết trg từ điển rồi còn j` . Em chịu khó tra từ điển thôi, đồng thời tự học từ mới luôn, chứ ko ai giúp em về n~ bài ntn đâu nhé ~.^ /:)
     
  13. meoluoi_9x

    meoluoi_9x Guest


    1. ..........she heard the doorbell ring, she didn’t answer it.
    a.however b. because c. Even though d. As if
    2. He is.......... age as John.
    a. the same b. same as c. same like d. as
    3. He is.......... the few people who want to work on the project.
    a. between b. among c. out d. of
    4. Your final papers must be submitted.......... next Friday.(trình , ñeä trình)
    a. by b. in c. on d. at
    5. She collaborated with us on writing this report.
    a. kept in touch b. worked jointly c. talked cheerfully d. take charge)
    6. Computers cannot replace human beings.
    a.make allowance for b. take place of c. express an approval of d. make use of )
    7. I could tell from the ..........look on her face that something terrible ..........
    a. frighting/was happened b.frightening/ had happened
    c.frighted/would happen d. frightened/happened
    8. He does a lot of wrongdoings .......... the consequences .
    a.regardless of b. without c. pay no attention to d. if only
    9. Didn’t they notice the “No Camping” sign ?
    a. keep up with b. take advantage of c. catch sight of d. keep track of
    10. I have no idea about astronomy.
    a. I do not know anything b. I am aware of c. I am not in agreement d. I am interested in
    11. Chemists have come to understand the complex molecules ........…
    a. on that life depends b. on which life depends
    c. that life depends d. which life depends
    12. Frank objected to .......... wild animals.
    a. hunt b. hunts c. hunting d. hunted
    13. My proposal is that each of you .......... a report of your own .
    a. write b. to write c. writing d. writes
    14. It is imperative that the newcomer .......... used to the school regulations.
    a. get b. gets c. to get d. got
    15. My little brother wishes he ..........a day –off tomorrow.
    a. will have b. has c. would have d. would have had
    16. Do you go to school .......... bus or .......... foot ?
    a. by/ by b. on/ by c. by / on d. by/ with
    17. .......... every industry in our modern world requires the work of engineers.
    a. wholly b. hardly c. only d. virtually
    18. Identical twins are .......... in many ways and are often difficult to tell apart.
    a. like b. alike c. likely d. unlike
    19. Albert Einstein, .......... discovered the theory of Relativity, had ever failed his university entrance exam.
    a. that b. who c. whom d. which
    20. Seat belt laws were introduced .......... traffic facilities would be reduced.
    a. however b. then c. so that d. as if
    21. UNICEF has assumed the responsibility of aiding children in need.
    a. gone on b. took on c. put on d. kept on
    22. Go .......... your paper before you hand it ..........
    a. into/in b. through/ off c. on/ out d. over/ in
    23. The motion picture has become a significant element of contemporary culture.
    a. expensive b. convenient c. important d. effective
    24. None of the students .......... the answer to that difficult problem.
    a. know b. knows c. is knowing d. has known
    25. All work must be finished .......... next Thursday.
    a. during b. until c. on d. by
    26. It took the director two hours ..........
    a. explaining us the new plan b. explaining the new plan to us
    c. to explain us the new plan d. to explain the new plan to us

    em coá bài này, up lên thử.Kả nhà cùng tham gia nha
    P/S:kái này em ko coá key ạ, trông chờ kác pác kả đấy ^^
     
  14. meoluoi_9x

    meoluoi_9x Guest


    nhưng em thấy có những từ trong từ điển cũng không có, có khi có thỳ mỗi từ điển viết 1 cách.lại có Th này,em lấy thử 1 VD ạ:Có khi trong 4 từ cho sẵn,nếu xét theo Danh từ thỳ đáp án này đúng, theo động từ thỳ đáp án kia đúng.Vậy chọn kái nèo ạ?
     
  15. studyhard93

    studyhard93 Guest


    1. ..........she heard the doorbell ring, she didn’t answer it.
    a.however b. because c. Even though d. As if
    2. He is.......... age as John.
    a. the same b. same as c. same like d. as
    3. He is.......... the few people who want to work on the project.
    a. between b. among c. out d. of
    4. Your final papers must be submitted.......... next Friday.(trình , ñeä trình)
    a. by b. in c. on d. at
    5. She collaborated with us on writing this report.
    a. kept in touch b. worked jointly c. talked cheerfully d. take charge)
    6. Computers cannot replace human beings.
    a.make allowance for b. take place of c. express an approval of d. make use of )
    khiếp! nhìu quá bạn ơi.........
     
    Sửa lần cuối bởi BQT: 2 Tháng năm 2009
  16. moxa

    moxa Guest


    mình cũng có nè.chỉ júp zới
    Choose the best answer
    1.He never expected his prophecy to be........
    A. achieved
    B.accomplished
    C.realised
    D.fufilled
    2.The boy was....with a family in the countryside.
    A.reared
    B.bred
    C.brought up
    D.grown up
    3.Jane came....a beautiful picture when she was tidying the room
    A.across
    B.round
    C.into
    D.past
    4.Until she was arested last week, the young woman thought she had........the perfect crime
    A.committed
    B.escaped
    C.got away
    D.charged
    5........it not been for the intolerable heat in the hall, they would have stayed much longer.
    A.if
    B.but
    C.should
    D.had
    6.The ball .......two or three times before rolling dơwn the road
    A.sprang
    B.bounced
    C.leap
    D.hopped
    7.the.....of the pagoda in the water was very clear and beautiful
    A.sight
    B.shadow
    C.reflection
    D.mirror
    8.When I came, the salesperson was......to the customers how to use a new kind of washing machine
    A.demonstating
    B.proving
    C.exposing
    D.teaching
     
  17. moxa

    moxa Guest


    7. I could tell from the ..........look on her face that something terrible ..........
    a. frighting/was happened b.frightening/ had happened
    c.frighted/would happen d. frightened/happened
    8. He does a lot of wrongdoings .......... the consequences .
    a.regardless of b. without c. pay no attention to d. if only
    9. Didn’t they notice the “No Camping” sign ?
    a. keep up with b. take advantage of c. catch sight of d. keep track of
    10. I have no idea about astronomy.
    a. I do not know anything b. I am aware of c. I am not in agreement d. I am interested in
    11. Chemists have come to understand the complex molecules ........…
    a. on that life depends b. on which life depends
    c. that life depends d. which life depends
    12. Frank objected to .......... wild animals.
    a. hunt b. hunts c. hunting d. hunted
    13. My proposal is that each of you .......... a report of your own .
    a. write b. to write c. writing d. writes
     
  18. moxa

    moxa Guest


    14. It is imperative that the newcomer .......... used to the school regulations.
    a. get b. gets c. to get d. got
    15. My little brother wishes he ..........a day –off tomorrow.
    a. will have b. has c. would have d. would have had
    16. Do you go to school .......... bus or .......... foot ?
    a. by/ by b. on/ by c. by / on d. by/ with
    17. .......... every industry in our modern world requires the work of engineers.
    a. wholly b. hardly c. only d. virtually
    18. Identical twins are .......... in many ways and are often difficult to tell apart.
    a. like b. alike c. likely d. unlike
    19. Albert Einstein, .......... discovered the theory of Relativity, had ever failed his university entrance exam.
    a. that b. who c. whom d. which
    20. Seat belt laws were introduced .......... traffic facilities would be reduced.
    a. however b. then c. so that d. as if
     
  19. happysmile

    happysmile Guest


    trong cấu trúc đề thi đại học có 5 câu kiểm tra về phần chức năng giao tiếp
    có bạn nào có tài liệu về phần này, chỉ giùm mình với, mình đang rất cần
    cảm ơn nhiều nhiều
     
  20. jun11791

    jun11791 Guest


    Vậy ah, em lấy cụ thể 1 câu để chị xem có thể giải thik cho em dc ko nhé ;)