Tích phân 12

T

thao_dohoi

Last edited by a moderator:
N

nguyenbahiep1

[laTEX]I = \int_{0}^{\frac{\pi}{2}} \frac{\sqrt{cost}dt}{\sqrt{cost}+\sqrt{sint}} \\ \\ \\ J = \int_{0}^{\frac{\pi}{2}} \frac{\sqrt{sint}dt}{\sqrt{cost}+\sqrt{sint}} \\ \\ \\ I + J = \int_{0}^{\frac{\pi}{2}} dt = \frac{\pi}{2} \\ \\ \\ ta-co: I = \int_{0}^{\frac{\pi}{2}} \frac{\sqrt{cost}dt}{\sqrt{cost}+\sqrt{sint}} \\ \\ u = \frac{\pi}{2} - t \\ \\ \Rightarrow I = \int_{0}^{\frac{\pi}{2}} \frac{\sqrt{sinu}du}{\sqrt{cosu}+\sqrt{sinu}} = J = \int_{0}^{\frac{\pi}{2}} \frac{\sqrt{sint}dt}{\sqrt{cost}+\sqrt{sint}} \\ \\ \\ \Rightarrow \begin{cases} I- J = 0 \\ I+J = \frac{\pi}{2} \end{cases} \\ \\ \\ \Rightarrow I = \frac{\pi}{4}[/laTEX]
 
Top Bottom