KIỂM TRA HỌC KỲ II TIẾNG ANH – LỚP 9

Thảo luận trong 'Tài liệu học thuật tiếng Anh lớp 9' bắt đầu bởi Nguyễn Anh Hy, 9 Tháng một 2019.

Lượt xem: 520

  1. Nguyễn Anh Hy

    Nguyễn Anh Hy Học sinh Thành viên

    Bài viết:
    59
    Điểm thành tích:
    21
    Nơi ở:
    Bình Phước
    Trường học/Cơ quan:
    Ạnh Nguyễn Official
    Sở hữu bí kíp ĐỖ ĐẠI HỌC ít nhất 24đ - Đặt chỗ ngay!

    Đọc sách & cùng chia sẻ cảm nhận về sách số 2


    Chào bạn mới. Bạn hãy đăng nhập và hỗ trợ thành viên môn học bạn học tốt. Cộng đồng sẽ hỗ trợ bạn CHÂN THÀNH khi bạn cần trợ giúp. Đừng chỉ nghĩ cho riêng mình. Hãy cho đi để cuộc sống này ý nghĩa hơn bạn nhé. Yêu thương!


    ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ II NĂM HỌC 2012 - 2013
    MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 9

    Thời gian làm bài: 45 phút
    II. Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence or substitute for the underlined part. (2.5 pts)
    1. Minh was very unhappy. He smiled ___________ at me when he met me this morning.
    A. sad B. sadly C. sadness D. sadden
    2. Who will take care of their children when they are away?
    A. look after B. look for C. look at D. go on
    3. My parents suggested that I ___________ study harder to pass the exams.
    A. might B. could C. had to D. should
    4. If people ___________ public transport, there will be less pollution.
    A. will use B. use C. to use D. used
    5. She studies well and has good behavior, ________ her parents and teachers love her so much.
    A. so B. however C. or D. but
    6. I suggest ___________ elderly people with their housework.
    A. help B. to help C. helped D. helping
    7. Tuan: What is in the box?
    Vinh: It ___________ be a clock.
    A. should B. shall C. might D. ought
    8. Hanh: That’s a beautiful picture, Hoa.
    Hoa: ________________________.
    A. It’s my pleasure B. Thanks C. I’d love to D. No, of course not
    9. Lan didn’t got good marks ___________ she was very lazy.
    A. but B. however C. so D. because
    10. What is the name of the boy ___________ won the first frize in the contest?
    A. which B. who C. when D. where
    III. Read the passage carefully then answer the questions below. (2.5 pts)

    Many people still believe that natural resources will never be used up. Actually, the world's energy resources are limited. Nobody knows exactly how much fuel is left. However, we also should use them economically and try to find out alternative sources of power. According to Professor Marvin Burnham of the New England Institute of Technology, we have to start conserving coal, oil and gas and use nuclear power.
    However, many people don't agree to use nuclear power because it is very dangerous. What would happen if there were a serious nuclear accident? Radioactivity causes cancers and may badly affect the future generations. The most effective thing we can do now is that we should use natural resources as economically as possible.
    1. What do many people still believe?
    2. Do we know exactly how much fuel is left?
    3. According to Professor Marvin Burnham, what do we have to do?
    4. Why do many people disagree to use nuclear power?
    5. What is the most effective thing we can do now?
    IV. Do as directed at the end of each sentence. (2.5 pts)

    1. you / worried / am / that / back / I / come / won’t. (Rearrange the words given to make a meaningful sentence)
    => __________________________________________________________________________.
    2. He was very tired. However, he went to school this morning. (Rewrite the sentence beginning with the word given)
    => Even though _______________________________________________________________.
    3. Although Video games aren’t good for students,____________________________________. (Complete the sentence)
    4. Tom can read in English. He can’t write in English. (Combine two sentences into one, using one of these connectives: and, but, or, so, therefore, however, because)
    => Tom _____________________________________________________________________.
    5. I like the cartoons. She gave me the cartoons last week. (Combine two sentences into one, using “who”, “which” or “that”)
    => I_________________________________________________________________________.

    ---The end---




    HƯỚNG DẪN, BIỂU ĐIỂM CHẤM BÀI
    KIỂM TRA HỌC KÌ II NĂM HỌC 2012 - 2013
    MÔN: TIẾNG ANH - LỚP 9
    (Hướng dẫn gồm có 01 trang)
    Câu II: (Tổng điểm: 2,5 - mỗi câu chọn đúng được 0,25 điểm)

    1. B

    2. A

    3. D

    4. B

    5. A

    6. D

    7. C

    8. B

    9. D

    10. B
    Câu III: (Tổng điểm: 2,5 - mỗi câu đúng được 0,5 điểm)
    Chú ý: Các đáp án khác với các đáp án gợi ý nhưng đúng và hợp lý thì vẫn cho điểm tối đa.

    1. They/ Many people still believe that natural resources will never be used up.
    2. No, we don’t.
    3. According to Professor Marvin Burnham, we have to start conserving coal, oil and gas (0,25 pt) and use nuclear power. (0,25 pt)
    4. Many people disagree to use nuclear power because it is very dangerours.
    OR: Because it is very dangerours.
    5. The most effective thing we can do now is that we should use natural resources as economically as possible.
    OR: We should use natural resources as economically as possible.
    Câu IV: (Tổng 2,5 - mỗi câu viết đúng được 0,5 điểm)
    1. I am worried that you won’t come back.
    2. Even though he was very tired, he went to school this morning.
    3. Although video games aren’t good for students, ___________________.
    Mọi đáp án đúng và hợp lý đều được điểm tối đa. Ví dụ: they still spend much time playing them.
    4. Tom can read in English but he can’t write in English.
    OR: Tom can read in English. However, he can’t write in English.
    5. I like the cartoons which/ that she gave me last week.
    Đề thi học kì 2 môn Anh lớp 9
    I. Choose the word that the main stress is placed in different place with other word:0,5 m

    1. A. dynamite B. minimize C. consumer D. natural
    2. A. install B. recent C. standard D. sewage
    II. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest: 0,5 m
    1. A. hobby B. ordinary C. energy D. fly
    2. A. garbage B. plumber C. bulb D. labeling
    III. Choose the best anwser A, B, C or D to complete the following sentences: 1,0 m
    1. If it ………fine tomorrow , I will play tennis.
    A. will be B. were C. is D. has been
    2. I live in the countryside, ………I can’t easily get access to the Internet
    A. when B. though C. because D. therefore
    3. The book …………..I read was good.
    A. who B. that C. whose D. whom
    4. ………..It’s raining, you’d better take a taxi.
    A. As B. Though C. However D. So
    IV. Fill in each blank with an appropriate preposition: 1,0 đ
    1.Auld Lang Syne is sung ………….. New Year’s Eve .
    2. I’m very proud ……………..my father .
    3. I hope my friends won’t laugh …………. me .
    4. We usually go to our home village at least once ……………the summer
    V. Put the words in brackets into their corect form : (1,0m)
    1. Hanoi and areas to the north will be …………………….……………. (sun )
    2. In many countries , people crowd the streets to watch (color ) ………………. parades.
    3. Mrs Thoa speaks English quite…………… (good)
    4. Nga broke the cup because she was……………(care)
    VI. Read the passage and then anwser the questions below: 2,0ms
    In the United States, people celebrate Mother’s day and Father’s Day. Mother’s day is celebrated on the second Sunday in May. On this occasion, mother usually receives greeting cards and gifts from her husband and children. The best gift of all for an American Mom is a day of leisure. The majority of American mothers have outside jobs as well as housework, so their working days are often very hard. The working mother enjoys the traditional Mother’s Day custom of breakfast cooked by her family and served to her on a tray in bed. Later in that day, it’s also traditional for the extended family group to get together for dinner, either in a restaurant or in one of their homes.
    Flower is an important part of Mother’s day. Mothers are often given a plant for the occasion, particularly if they are elderly. Father’s Day is celebrated throughout the United States and Canada on the third Sunday in June. The holiday customs are similar to Mother’s Day. Dad also receives greeting cards and gifts from his family and enjoys a day of leisure.
    A. choose True or False :
    1. ………………. In the USA , people celebrate Mother’s day and Father’s Day.
    2. ………………..On mother’s day , mother only receives a day of leisure .
    B. Answer the questions :
    1. When do American people celebrate Mother’s day and Father’s Day?
    2. Where do the family members have their dinner party on this occasion?
    VII. Read the following passage and choose the best option (A , B , C or D) to fill in the blanks: (1 m)
    Tornadoes are funnel – shaped (1)__________ which pass overland below a thunderstorm . They can (2)_________ up anything that is in their path. In Italy (3)_________ 1981 a tornado lifted a baby , (4)_________ was asleep in its baby carriage , into the air and put it down safely 100 meters away !
    1. A. storms B. waves C. volcanoes D. typhoons
    2. A. take B. bring C. suck D. strike
    3. A. on B. in C. at D. of
    4. A. what B. which C. that D. who
    VIII. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the original one: 2ms
    1. Unless he phones her immediately, he won’t get information.
    -> If
    2. Let’s invite the Browns to the party on Sundays.
    -> He suggests………………………………………………………
    3. The man is standing over there. I told you about him.
    -> The man about……………………………………………………
    4. Nam forgot his umbrella, so he got wet.
    -> Nam got wet………………………………………………………
    Đáp án đề thi học kì 2 môn Anh lớp 9
    I. Choose the word that the main stress is placed in different place with other word:0,5 m

    1. C 2. A
    II. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest: 0,5 m
    1. D 2.B
    III. Choose the best anwser A, B, C or D to complete the following sentences: 1,0 m
    1. C 2. D 3. B 4. A
    IV. Fill in each blank with an appropriate preposition: 1,0 đ
    1. on 2.of 3. at 4. in
    V. Put the words in brackets into their corect form : (1,0m)
    1 sunny
    2. colorful
    3. well
    4. careless
    VI. Read the passage and then anwser the questions below: 2,0ms
    1. T 2. F
    B. Answer the questions :
    1. -> Mother’s day is on the second Sunday in May. Father’s Day is on the third Sunday in June
    2. -> They have their dinner party (either in a restaurant or in one of their homes )on this occasion.
    VII. Read the following passage and choose the best option (A , B , C or D) to fill in the blanks: (1 m)
    1. A. storms 2.C. suck 3.B. in 4.D. who
    VIII. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the original one: 2ms
    1. If he doesn’t phone her immediately, he won’t get information.
    2. He suggests inviting the Browns to the party on Sunday.
    3. The man about whom I told you is standing over there.
    4. Nam got wet because he forgot his umbrella.
    Đề thi học kì 2 môn Anh lớp 9 năm 2014 - Đề số 1
    I. Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others.


    1. A. orked

    B. placed

    C. played

    D. watched

    2. A. scholarship

    B. champagne

    C. school

    D. Christmas
    II. Write the correct form of the word to complete the following sentences.
    1. Mid-August Festival is a.............................festival for children. JOY
    2. Viet Nam is interested in saving ............................ resources. NATURE
    III. Circle the one choice that best completes each unfinished sentence below or replace the underlined word or phrase.

    1. Tony promised __________ his homework later.

    A. to do

    B. do

    C. for doing

    D. doing
    2. Everyone took the test, ___________?

    A. did he

    B. didn’t he

    C. did they

    D. didn’t they
    3. I really dislike ____ to answer questions in class when I haven’t prepared my lesson.

    A. asking

    B. to ask

    C. being asked

    D. to be asked
    4. He suggested ____ the children to the zoo.

    A. take

    B. should take

    C. to take

    D. taking
    5. ____ Diana didn’t know how to swim, she jumped into the swimming pool.

    A. Although

    B. However

    C. Despite

    D. Yet
    6. What are you complaining ____?

    A. to

    B. about

    C. on

    D. for
    7. Let’s ask our teacher how to solve this problem ____ we can’t agree on the answer.

    A. since

    B. because of

    C. consequently

    D. so
    8. If he isn’t coming tonight, he might ____ next week.

    A. to come

    B. coming

    C. came

    D. come
    IV. Circle the words or phrases that are not correct in Standard English and correct the mistakes.
    1. She asked me if I live in Hanoi.
    A B C D
    2. If you work hard, you would get good marks.
    A B C D
    3. A meeting will held next week by the committee.
    A B C D
    4. Mrs. Lien, whom sings very well, is my teacher of English.
    A B C D
    5. Although my sister was tired, but she helped me with my homework.
    A B C D
    V. Circle the word (A, B, C or D) that best fits each of the blank below .
    Valentine’s Day is always (1)____ February 14. It’s not a national day. On weekdays, schools are open. Banks are open. People go to work. Life goes (2)____ as usual, but there is one difference. People give cards and gifts to friends and people they love. They say, ‘Be my Valentine’.
    There are many kinds of Valentine cards. Some people make cards. Most people (3)____ them. Men and women often give each other romantic cards. These (4)____ say, ‘I love you’. The husbands give romantic cards to their wives.

    1.

    A. in

    B. at

    C. on

    D. for

    2.

    A. in

    B. at

    C. for

    D. on

    3.

    A. buy

    B. sell

    C. give

    D. get

    4.

    A. men

    B. women

    C. cards

    D. papers
    VI. Read the following passage and circle the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions below.
    Nowadays people are more aware that wildlife all over the world is in danger. Many species of animals are threatened, and could easily become extinct if we do not make an effort to protect them. There are many reasons for this. In some cases, animals are hunted for their fur or for other valuable parts of their bodies. Some birds, such as parrots, are caught alive, and sold as pets. For many animals and birds, the problem is that their habitat - the place where they live - is disappearing. More land is used for farms, for houses or industry, and there are fewer open spaces than there once were. Farmers use powerful chemicals to help them grow better crops, but these chemicals pollute the environment and harm the wildlife. The most successful animals on earth - human beings - will soon be the only ones left, unless we can solve this problem.
    1. What does the word “extinct” in line 2 mean?
    A. dead C. not in a place because of illness
    B. no longer in existence D. suffering from a mental or physical handicap
    2. According to the passage, one of the reasons that people hunt animals is ____.
    A. they want their fur or other valuable parts of their bodies
    C. they want to kill them
    B. they want to sell them as pets D. they consider this a sport
    3. Which of the following is not true?
    A. Human beings are the most successful animals on earth.
    B. If we can solve the problem, we will soon be the only ones left.
    C. Farmers use chemicals in order to grow better crops.
    D. Chemicals pollute the environment.
    4. What can be the best title of the passage?
    A. Birds Are in Danger! C. The Threat to the Environment
    B. The Most Successful Animals D. Protect Our Earth!
    V. Rewrite the second sentence so that it stays the same meanings.
    1. Namgot wet. He forgot his raincoat. (because)
    2. They were busy. They helped their parents decorate the house. (Although)
    3. I like reading books . They tell about different peoples and cultures (dùng đại từ quan hệ để nối câu)
    4. The man speaks English very well. He is talking to Lan. (dùng đại từ quan hệ để nối câu)
    The man……………
    5. The flood damaged many houses in the area.
    Many houses………………………………
    VI. Complete the sentences, using the words given:
    1. If / it / not rain / tomorrow/ I / go camping / friends.
    2. Phong / be/ absent / school / since / he / break / leg .
    3. If/ people/ keep/ littering/ our environment/ seriously/ polluted
    4. This / first / time/ I/ read / this book.
    Đáp án đề thi học kì 2 môn Anh lớp 9 năm 2014 - Đề số 1
    I. (1.25 ms)
    (0.25 m for each correct answer)

    1. c

    2. b

    3. b

    4. d

    5. c
    II. (0.75 m) (0.25 m for each correct answer)

    1. c

    2. d

    3. c
    III. (2.5 ms) (0.25 m for each correct answer)

    1. a

    2. d

    3. c

    4. d

    5. a

    6. a

    7. b

    8. a

    9. b

    10. d
    IV. (1 m) (0.25 m for each correct answer)

    1. d -> looked

    2. c -> which

    3. c -> replied to

    4. c -> softer
    V. (2.5 ms) (0.25 m for each correct answer)

    1. c

    2. a

    3. d

    4. b

    5. a

    6. c

    7. a

    8. b

    9. c

    10. c
    VI. (2 ms) (0.5 m for each correct answer)

    1. b

    2. a

    3. b

    4. b
    Đề thi học kì 2 môn Anh lớp 9 năm 2014 - Đề số 2
    I/ Listen to the dialogue then decide T (true) or F (false) and answer the questions (2,5ms).
    A. Choose T (true) or F (false). (1,5ms)

    1/Namand Ba wanted to go swimming. ……….
    2/Namsuggests going to Long Binh river. ……..
    3/ The water is unpolluted. ………
    B. Answer the questions. (1m)
    4/ What the people throw into the river?
    5/ Where did they go swimming?
    II/ Grammar and vocabulary (2,5ms)
    A. Choose the best opion to complete the following sentences (1,5ms)

    1/ Remember to turn ……………….. the light before going to bed.
    a. of b. off c. on d. in
    2/ She is very tired……………………, she has to finish her homework.
    a. however b. moreover c. so d. and
    3/Namcan’t go out.He has to …………………… his youngest brother at home.
    a. look at b. look for c. look after d. look
    4/ I live in Nha Trang,……………is one of the most beautiful cities ofViet Nam.
    a. that b. whose c. who d. which
    5/ Lan is an intelligent student,……………she ?
    a. is b. isn’t c. was d. wasn’t
    6/ She enjoys…………………computer games.
    a. plays b. to play c. played d.playing
    B. Supply the correct form of the verbs in the brackets. (1m)
    7/ He (go)…………………. home last week.
    8/ They (play) ………………… football when I phoned.
    9/ She (return) …………………. next week.
    10/ I am interested in (learn) …………….. English.
    III/ Read the following passage,the write T (true) or F (false) and answer the questions (2,5ms).
    The second Sunday in May is Mother’s Day. It is a public holiday in bothBritainandAmerica. On that day, children send Mother’s Day cards to their mothers. They give their mothers flowers or sweets as presents. Fathers and children do the cooking so that mothers can have a rest.
    In theUSA, Mother’s Day started in 1860s.. There was a small town called Pruntytown in the middle of theUSA. People in the town fought against each other during a war. After the war, they hated each other. Mrs Ann Reeves Janis wanted the people to make friends with each other again. So she started “Mother’s Friendship Day”. On that day, she visited all the other mothers in the town and said, “Let us be friends with each other again”.
    Her idea succeeded. The same thing happened in other parts of the country. After she died, her daughter carried on her idea. In 1908, “Mother’s Friendship Day” became “Mother’s Day”.
    • Write T (true) or F (false) (1m)
    1/ The second sunday in May is Mother’s Day. …………
    2/ In the USA , Mother’s Day started in 1870s. …………
    3/ Mother’s Day was born in Pruntytown in the middle of theUSA. ………
    4/ In the 1918“Mother’s Friendship Day” became “Mother’s Day”. ………
    • Answer the questions (1,5ms)
    1/ What do the children do on Mother’s Day?
    2/ What does Mrs Ann Reeves Janis want?
    3/ When did “Mother’s Friendship Day” became “Mother’s Day”?
    IV. Write (2,5ms) : Write a speech about “saving energy in the kitchen”.Use the ideas in the box may help you.

    - turn off the lights
    - prepare food carefully before turning on the stove
    - keep refrigerator door closed
    Đáp án đề thi học kì 2 môn Anh lớp 9 năm 2014 - Đề số 2
    I. Listening: (2,5ms)
    A. Choose T (true) or F (false). (1,5ms)

    1/ T (0,5m)
    2/ T (0,5m)
    3/ F (0,5m)
    B. Answer the questions. (1m)
    4/ The people always throw bottles,cans and garbage into the river.(0,5m)
    5/ They went to the countryside.(0,5m)
    II/ Grammar and vocabulary (2,5ms)
    A. Choose the best opion to complete the following sentences (1,5ms)

    1/ b (0,25m)
    2/ a (0,25m)
    3/ c (0,25m)
    4/ d (0,25m)
    5/ b (0,25m)
    6/ d (0,25m)
    B. Supply the correct form of the verbs in the brackets. (1m)
    7/ went (0,25m)
    8/ were playing (0,25m)
    9/ will return (0,25m)
    10/ learning (0,25m)
    III/ Read the following passage,the write T (true) or F (false) and answer the questions (2,5ms).
    A/ Write T (true) or F (false) (1m)

    1/ T (0,25m)
    2/ F (0,25m)
    3/ T (0,25m)
    4/ F (0,25m)
    B/ Answer the questions (1,5ms)
    1/ Children send Mother’s Day cards,flowers or sweets and do the cooking on Mother’s day.(0,5m)
    2/ She wanted the people to make friends with each other again. (0,5m)
    3/ In 1908. (0,5m)
    IV. Writing (2,5ms)
    - Viết đúng hình thức của một bài diễn văn. (0,5m)
    - Sử dụng tốt các giới từ. (0,5m)
    - Viết đúng chủ đề, đúng ngữ pháp, đủ nội dung. (1,5ms)
     
    Phạm Dương thích bài này.
Chú ý: Trả lời bài viết tuân thủ NỘI QUY. Xin cảm ơn!

Draft saved Draft deleted

CHIA SẺ TRANG NÀY

-->