English THPT Bài tập Tiếng Anh 10

phuongdaitt1

Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
6 Tháng mười hai 2015
1,886
4,315
496
Tiền Giang
HMF Forum
@Tư Âm Diệp Ẩn , @Nguyễn Quốc Sang , @Diệp Ngọc Tuyên , @Thanh Trúc Đỗ
The most famous diary in English was written by Samuel Pepys. It gives a detailed and interesting (1)_____ of everyday life in England between 1660 and 1669. Pepys writes about important new stories of the time, like diseases, an enemy navy (2)_____ up the river Thames, and the Great Fire of London.
He also writes about himself, even about his (3)_____. He often slept during church or looked at the other people. He describes his home life- a quarrel with his wife and how they became friends again, his worry about her illness. As well as books, he liked music, the theatre, card (4)_____, and parties with good food and plenty of fun.
Pepys was a busy man who had many important jobs- he was a Member of Parliament and President of the Royal Society. He is (5)______ for his work for the British Navy.
1. A. letter B. description C.notice D.story
Dich: Quyển nhật ký cung cấp một mô tả thú vị và chi tiết về đời sống......................
2. A.flying B.running C.driving D.sailing
"navy" là hải quân nên ta chọn từ thích hợp là "sail": đi thuyền
3. A.plans B.accidents C.faults D.dreams
"He often slept during church": ông thường ngủ trong lúc làm lễ ở nhà thờ
Đây là 1 lỗi lầm nên ta chọn faults
4. A.games B.matches C.plays D.battles
card games: chơi bài
5. A.reviewed B.remembered C.reminded D.reported
review: ôn tập, xem xét
to be remembered for: được biết đến
remind: nhắc nhở
report: báo cáo
 
  • Like
Reactions: Hà Chi0503

phuongdaitt1

Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
6 Tháng mười hai 2015
1,886
4,315
496
Tiền Giang
HMF Forum
1: ~ "Do you think reading books is a good hobby?" ~ "..........."
A. I believe you're right. B. In my judgement, you should read more.
C. Certainly. It's much better than playing games. D. It's alright.
2: Tony is........-impaired. He cannot see well.
A. mentally B. orally C. visually D. audibly
3: "It's Jim's birthday next Saturday." ~ "Really? Then.......him a present."
A. I buy B. I'm buying C. I'll buy D. I'm going to buy
4: Do you think this hotel room is........enough? - Yes, the view is wonderful, too.
A. space B. spacing C. spatial D. spacious
5: He did finally come with us, although it took a long time to......him.
A. take B. believe C. permit D. persuade
6: ......my documents? I just put them here a minute ago.
A. Was anybody taken B. Did anybody take C. Has anybody taken D. Has anybody been taken
7: She is said.....100 years old.
A. be B. that she is C. being D. to be
8: He didn't understand what happened......our clear explanation.
A. because of B. because C. although D. despite
9: ......had she opened the cupboard door than she stood in front of it petrified.
A. The fact B. No sooner C. Hardly D. As soon as
10: I really like......I usually take photos of natural scenery.
A. photographer B. photography C. photographic D. photogenic
11: Melanie was looking after a dog......leg had been broken in an accident.
A. that B. which C. its D. whose
12: My father.....me a laptop if I pass the English exam.
A. is buying B. will buy C. buys D. has bought
13: The secretary to.....I talked didn't know where the meeting was.
A. whom B. which C. who D. that
14: Peter would rather.....on a mattress than on toe floor.
A. slept B. to sleep C. sleeping D. sleep
15: If you want to join our excursion next weekend, you must get your parents'........
A. permit B. permissible C. permissive D. permission
16: ~ Anne: "Excuse me...excuse me, please?" ~ Bill: "........ "
A. Here I am B. Yes? C. Me? D. Am I
17: I......the car to the garage yesterday, but it......yet.
A. sent/ hasn't been repaired B. sent/ didn't repair
C. was sent/ didn't repaired D. have sent/ hasn't repaired
18: They have gone.....an excursion to the suburbs.
A. on B. for C. in D. up
19: Wake me up early tomorrow morning, Mom! I......on an excursion then.
A. am going to go B. will have gone C. am going D. will go
20: It's time we.....this old car and bought a new one.
A. sold B. have sold C. had sold D. will sell
 

yukari321

Học sinh
Thành viên
14 Tháng chín 2018
163
96
36
An Giang
Unknown
1: ~ "Do you think reading books is a good hobby?" ~ "..........."
A. I believe you're right. B. In my judgement, you should read more.
C. Certainly. It's much better than playing games. D. It's alright.
2: Tony is........-impaired. He cannot see well.
A. mentally B. orally C. visually D. audibly
3: "It's Jim's birthday next Saturday." ~ "Really? Then.......him a present."
A. I buy B. I'm buying C. I'll buy D. I'm going to buy
4: Do you think this hotel room is........enough? - Yes, the view is wonderful, too.
A. space B. spacing C. spatial D. spacious
5: He did finally come with us, although it took a long time to......him.
A. take B. believe C. permit D. persuade
6: ......my documents? I just put them here a minute ago.
A. Was anybody taken B. Did anybody take C. Has anybody taken D. Has anybody been taken
7: She is said.....100 years old.
A. be B. that she is C. being D. to be
8: He didn't understand what happened......our clear explanation.
A. because of B. because C. although D. despite
9: ......had she opened the cupboard door than she stood in front of it petrified.
A. The fact B. No sooner C. Hardly D. As soon as
10: I really like......I usually take photos of natural scenery.
A. photographer B. photography C. photographic D. photogenic
11: Melanie was looking after a dog......leg had been broken in an accident.
A. that B. which C. its D. whose
12: My father.....me a laptop if I pass the English exam.
A. is buying B. will buy C. buys D. has bought
13: The secretary to.....I talked didn't know where the meeting was.
A. whom B. which C. who D. that
14: Peter would rather.....on a mattress than on toe floor.
A. slept B. to sleep C. sleeping D. sleep
15: If you want to join our excursion next weekend, you must get your parents'........
A. permit B. permissible C. permissive D. permission
16: ~ Anne: "Excuse me...excuse me, please?" ~ Bill: "........ "
A. Here I am B. Yes? C. Me? D. Am I
17: I......the car to the garage yesterday, but it......yet.
A. sent/ hasn't been repaired B. sent/ didn't repair
C. was sent/ didn't repaired D. have sent/ hasn't repaired
18: They have gone.....an excursion to the suburbs.
A. on B. for C. in D. up
19: Wake me up early tomorrow morning, Mom! I......on an excursion then.
A. am going to go B. will have gone C. am going D. will go
20: It's time we.....this old car and bought a new one.
A. sold B. have sold C. had sold D. will sell
 

Tư Âm Diệp Ẩn

Học sinh gương mẫu
HV CLB Hội họa
Hội viên CLB Ngôn từ
Thành viên
18 Tháng bảy 2018
1,872
2,036
301
17
Vĩnh Phúc
THPT Nguyễn Viết Xuân
1: ~ "Do you think reading books is a good hobby?" ~ "..........."
A. I believe you're right. B. In my judgement, you should read more.
C. Certainly. It's much better than playing games. D. It's alright.
2: Tony is........-impaired. He cannot see well.
A. mentally B. orally C. visually D. audibly
3: "It's Jim's birthday next Saturday." ~ "Really? Then.......him a present."
A. I buy B. I'm buying C. I'll buy D. I'm going to buy
4: Do you think this hotel room is........enough? - Yes, the view is wonderful, too.
A. space B. spacing C. spatial D. spacious
5: He did finally come with us, although it took a long time to......him.
A. take B. believe C. permit D. persuade
6: ......my documents? I just put them here a minute ago.
A. Was anybody taken B. Did anybody take C. Has anybody taken D. Has anybody been taken
7: She is said.....100 years old.
A. be B. that she is C. being D. to be
8: He didn't understand what happened......our clear explanation.
A. because of B. because C. although D. despite
9: ......had she opened the cupboard door than she stood in front of it petrified.
A. The fact B. No sooner C. Hardly D. As soon as
10: I really like......I usually take photos of natural scenery.
A. photographer B. photography C. photographic D. photogenic
11: Melanie was looking after a dog......leg had been broken in an accident.
A. that B. which C. its D. whose
12: My father.....me a laptop if I pass the English exam.
A. is buying B. will buy C. buys D. has bought
13: The secretary to.....I talked didn't know where the meeting was.
A. whom B. which C. who D. that
14: Peter would rather.....on a mattress than on toe floor.
A. slept B. to sleep C. sleeping D. sleep
15: If you want to join our excursion next weekend, you must get your parents'........
A. permit B. permissible C. permissive D. permission
16: ~ Anne: "Excuse me...excuse me, please?" ~ Bill: "........ "
A. Here I am B. Yes? C. Me? D. Am I
17: I......the car to the garage yesterday, but it......yet.
A. sent/ hasn't been repaired B. sent/ didn't repair
C. was sent/ didn't repaired D. have sent/ hasn't repaired
18: They have gone.....an excursion to the suburbs.
A. on B. for C. in D. up
19: Wake me up early tomorrow morning, Mom! I......on an excursion then.
A. am going to go B. will have gone C. am going D. will go
20: It's time we.....this old car and bought a new one.
A. sold B. have sold C. had sold D. will sell
 
  • Like
Reactions: phuongdaitt1

ĐứcHoàng2017

Học sinh tiến bộ
Thành viên
21 Tháng ba 2018
1,093
1,236
176
Hà Nội
Hocmai
1: ~ "Do you think reading books is a good hobby?" ~ "..........."
A. I believe you're right. B. In my judgement, you should read more.
C. Certainly. It's much better than playing games. D. It's alright.
2: Tony is........-impaired. He cannot see well.
A. mentally B. orally C. visually D. audibly
3: "It's Jim's birthday next Saturday." ~ "Really? Then.......him a present."
A. I buy B. I'm buying C. I'll buy D. I'm going to buy
4: Do you think this hotel room is........enough? - Yes, the view is wonderful, too.
A. space B. spacing C. spatial D. spacious
5: He did finally come with us, although it took a long time to......him.
A. take B. believe C. permit D. persuade
6: ......my documents? I just put them here a minute ago.
A. Was anybody taken B. Did anybody take C. Has anybody taken D. Has anybody been taken
7: She is said.....100 years old.
A. be B. that she is C. being D. to be
8: He didn't understand what happened......our clear explanation.
A. because of B. because C. although D. despite
9: ......had she opened the cupboard door than she stood in front of it petrified.
A. The fact B. No sooner C. Hardly D. As soon as
10: I really like......I usually take photos of natural scenery.
A. photographer B. photography C. photographic D. photogenic
11: Melanie was looking after a dog......leg had been broken in an accident.
A. that B. which C. its D. whose
12: My father.....me a laptop if I pass the English exam.
A. is buying B. will buy C. buys D. has bought
13: The secretary to.....I talked didn't know where the meeting was.
A. whom B. which C. who D. that
14: Peter would rather.....on a mattress than on toe floor.
A. slept B. to sleep C. sleeping D. sleep
15: If you want to join our excursion next weekend, you must get your parents'........
A. permit B. permissible C. permissive D. permission
16: ~ Anne: "Excuse me...excuse me, please?" ~ Bill: "........ "
A. Here I am B. Yes? C. Me? D. Am I
17: I......the car to the garage yesterday, but it......yet.
A. sent/ hasn't been repaired B. sent/ didn't repair
C. was sent/ didn't repaired D. have sent/ hasn't repaired
18: They have gone.....an excursion to the suburbs.
A. on B. for C. in D. up
19: Wake me up early tomorrow morning, Mom! I......on an excursion then.
A. am going to go B. will have gone C. am going D. will go
20: It's time we.....this old car and bought a new one.
A. sold B. have sold C. had sold D. will sell
1.C
2.C
3.C
4.D
5.D
6.C
7.D
8.D
9.B
10.B
11.D
12.B
13.A
14.D
15.D
16.B
17.A
18.A
19.C
20.A
 
  • Like
Reactions: phuongdaitt1

Ngọc's

Học sinh tiến bộ
Thành viên
5 Tháng ba 2017
596
555
201
19
Vĩnh Phúc
THPT Lê Xoay
1: ~ "Do you think reading books is a good hobby?" ~ "..........."
A. I believe you're right. B. In my judgement, you should read more.
C. Certainly. It's much better than playing games. D. It's alright.
2: Tony is........-impaired. He cannot see well.
A. mentally B. orally C. visually D. audibly
3: "It's Jim's birthday next Saturday." ~ "Really? Then.......him a present."
A. I buy B. I'm buying C. I'll buy D. I'm going to buy
4: Do you think this hotel room is........enough? - Yes, the view is wonderful, too.
A. space B. spacing C. spatial D. spacious
5: He did finally come with us, although it took a long time to......him.
A. take B. believe C. permit D. persuade
6: ......my documents? I just put them here a minute ago.
A. Was anybody taken B. Did anybody take C. Has anybody taken D. Has anybody been taken
7: She is said.....100 years old.
A. be B. that she is C. being D. to be
8: He didn't understand what happened......our clear explanation.
A. because of B. because C. although D. despite
9: ......had she opened the cupboard door than she stood in front of it petrified.
A. The fact B. No sooner C. Hardly D. As soon as
10: I really like......I usually take photos of natural scenery.
A. photographer B. photography C. photographic D. photogenic
11: Melanie was looking after a dog......leg had been broken in an accident.
A. that B. which C. its D. whose
12: My father.....me a laptop if I pass the English exam.
A. is buying B. will buy C. buys D. has bought
13: The secretary to.....I talked didn't know where the meeting was.
A. whom B. which C. who D. that
14: Peter would rather.....on a mattress than on toe floor.
A. slept B. to sleep C. sleeping D. sleep
15: If you want to join our excursion next weekend, you must get your parents'........
A. permit B. permissible C. permissive D. permission
16: ~ Anne: "Excuse me...excuse me, please?" ~ Bill: "........ "
A. Here I am B. Yes? C. Me? D. Am I
17: I......the car to the garage yesterday, but it......yet.
A. sent/ hasn't been repaired B. sent/ didn't repair
C. was sent/ didn't repaired D. have sent/ hasn't repaired
18: They have gone.....an excursion to the suburbs.
A. on B. for C. in D. up
19: Wake me up early tomorrow morning, Mom! I......on an excursion then.
A. am going to go B. will have gone C. am going D. will go
20: It's time we.....this old car and bought a new one.
A. sold B. have sold C. had sold D. will sell
 
  • Like
Reactions: phuongdaitt1

ngochaad

Học sinh tiến bộ
Thành viên
12 Tháng sáu 2018
1,031
1,146
176
18
Thái Bình
THCS
1: ~ "Do you think reading books is a good hobby?" ~ "..........."
A. I believe you're right. B. In my judgement, you should read more.
C. Certainly. It's much better than playing games. D. It's alright.
2: Tony is........-impaired. He cannot see well.
A. mentally B. orally C. visually D. audibly
3: "It's Jim's birthday next Saturday." ~ "Really? Then.......him a present."
A. I buy B. I'm buying C. I'll buy D. I'm going to buy
4: Do you think this hotel room is........enough? - Yes, the view is wonderful, too.
A. space B. spacing C. spatial D. spacious
5: He did finally come with us, although it took a long time to......him.
A. take B. believe C. permit D. persuade
6: ......my documents? I just put them here a minute ago.
A. Was anybody taken B. Did anybody take C. Has anybody taken D. Has anybody been taken
7: She is said.....100 years old.
A. be B. that she is C. being D. to be
8: He didn't understand what happened......our clear explanation.
A. because of B. because C. although D. despite
9: ......had she opened the cupboard door than she stood in front of it petrified.
A. The fact B. No sooner C. Hardly D. As soon as
10: I really like......I usually take photos of natural scenery.
A. photographer B. photography C. photographic D. photogenic
11: Melanie was looking after a dog......leg had been broken in an accident.
A. that B. which C. its D. whose
12: My father.....me a laptop if I pass the English exam.
A. is buying B. will buy C. buys D. has bought
13: The secretary to.....I talked didn't know where the meeting was.
A. whom B. which C. who D. that
14: Peter would rather.....on a mattress than on toe floor.
A. slept B. to sleep C. sleeping D. sleep
15: If you want to join our excursion next weekend, you must get your parents'........
A. permit B. permissible C. permissive D. permission
16: ~ Anne: "Excuse me...excuse me, please?" ~ Bill: "........ "
A. Here I am B. Yes? C. Me? D. Am I
17: I......the car to the garage yesterday, but it......yet.
A. sent/ hasn't been repaired B. sent/ didn't repair
C. was sent/ didn't repaired D. have sent/ hasn't repaired
18: They have gone.....an excursion to the suburbs.
A. on B. for C. in D. up
19: Wake me up early tomorrow morning, Mom! I......on an excursion then.
A. am going to go B. will have gone C. am going D. will go
20: It's time we.....this old car and bought a new one.
A. sold B. have sold C. had sold D. will sell

1: ~ "Do you think reading books is a good hobby?" ~ "..........."
A. I believe you're right. B. In my judgement, you should read more.
C. Certainly. It's much better than playing games. D. It's alright.

2: Tony is........-impaired. He cannot see well.
A. mentally B. orally C. visually D. audibly

3: "It's Jim's birthday next Saturday." ~ "Really? Then.......him a present."
A. I buy B. I'm buying C. I'll buy D. I'm going to buy

4: Do you think this hotel room is........enough? - Yes, the view is wonderful, too.
A. space B. spacing C. spatial D. spacious

5: He did finally come with us, although it took a long time to......him.
A. take B. believe C. permit D. persuade

6: ......my documents? I just put them here a minute ago.
A. Was anybody taken B. Did anybody take C. Has anybody taken D. Has anybody been taken

7: She is said.....100 years old.
A. be B. that she is C. being D. to be

8: He didn't understand what happened......our clear explanation.
A. because of B. because C. although D. despite

9: ......had she opened the cupboard door than she stood in front of it petrified.
A. The fact B. No sooner C. Hardly D. As soon as

10: I really like......I usually take photos of natural scenery.
A. photographer B. photography C. photographic D. photogenic

11: Melanie was looking after a dog......leg had been broken in an accident.
A. that B. which C. its D. whose

12: My father.....me a laptop if I pass the English exam.
A. is buying B. will buy C. buys D. has bought

13: The secretary to.....I talked didn't know where the meeting was.
A. whom B. which C. who D. that

14: Peter would rather.....on a mattress than on toe floor.
A. slept B. to sleep C. sleeping D. sleep

15: If you want to join our excursion next weekend, you must get your parents'........
A. permit B. permissible C. permissive D. permission

16: ~ Anne: "Excuse me...excuse me, please?" ~ Bill: "........ "
A. Here I am B. Yes? C. Me? D. Am I

17: I......the car to the garage yesterday, but it......yet.
A. sent/ hasn't been repaired B. sent/ didn't repair
C. was sent/ didn't repaired D. have sent/ hasn't repaired

18: They have gone.....an excursion to the suburbs.
A. on B. for C. in D. up
19: Wake me up early tomorrow morning, Mom! I......on an excursion then.
A. am going to go B. will have gone C. am going D. will go
20: It's time we.....this old car and bought a new one.
A. sold B. have sold C. had sold D. will sell
 
  • Like
Reactions: phuongdaitt1

phuongdaitt1

Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
6 Tháng mười hai 2015
1,886
4,315
496
Tiền Giang
HMF Forum
T_T mình xin lỗi. Mấy bữa nay mình hơi bận nên không sửa bài cho các bạn được
Giờ cho phép mình đăng key nha
1: ~ "Do you think reading books is a good hobby?" ~ "..........."
A. I believe you're right.
B. In my judgement, you should read more.
C. Certainly. It's much better than playing games.
D. It's alright.
A. Tôi tin là bạn đúng
B. Theo tôi nghĩ, bạn nên đọc nhiều hơn
C. Tất nhiên. Nó còn tốt hơn là chơi game
D. Không tệ
Câu thích hợp nhất là C
2: Tony is........-impaired. He cannot see well.
A. mentally B. orally C. visually D. audibly
visually-impaired: người có thị lực kém
3: "It's Jim's birthday next Saturday." ~ "Really? Then.......him a present."
A. I buy B. I'm buying C. I'll buy D. I'm going to buy
Thì tương lai đơn diễn tả một quyết định tại thời điểm nói
4: Do you think this hotel room is........enough? - Yes, the view is wonderful, too.
A. space B. spacing C. spatial D. spacious
S + V + (not) adj/adv + enough + (for sb) to do st

5: He did finally come with us, although it took a long time to......him.
A. take B. believe C. permit D. persuade
persuade: thuyết phục
6: ......my documents? I just put them here a minute ago.
A. Was anybody taken B. Did anybody take C. Has anybody taken D. Has anybody been taken
Thì hiện tại hoàn thành diễn tả một hành động vừa mới xảy ra
7: She is said.....100 years old.
A. be B. that she is C. being D. to be
Bị động đặc biệt (Bị động kép) Ôn lại xíu kiến thức này nha
BỊ ĐỘNG KÉP
1/ Khi main verb ở thời HIỆN TẠI
Công thức:
People/they + think/say/suppose/believe/consider/report.....+ that + clause.
>> Bị động:
a/ It's + thought/said/ supposed/believed/considered/reported...+ that + clause
( trong đó clause = S + Vinf + O)
b/ Động từ trong clause để ở thì HTDG hoặc TLĐ
S + am/is/are + thought/ said/supposed... + to + Vinf
VD: People say that he is a good doctor.
>> It's said that he is a good doctor.
He is said to be a good doctor.
c/ Động từ trong clause để ở thời QKDG hoặc HTHT.
S + am/is/are + thought/ said/ supposed... + to + have + P2.
VD: People think he stole my car.
>> It's thought he stole my car.
He is thought to have stolen my car.

2/ Khi main verb ở thời QUÁ KHỨ.
Công thức:
People/they + thought/said/supposed...+ that + clause.
>>Bị động:
a/ It was + thought/ said/ supposed...+ that + clause.
b/ Động từ trong clause để ở thì QKĐ:

S + was/were + thought/ said/ supposed... + to + Vinf.
VD: People said that he is a good doctor.
>> It was said that he is a good doctor.
He was said to be a good doctor.
c/ Động từ trong clause ở thì QKHT
S + was/were + thought/ said/ supposed... + to + have + P2.
VD: They thought he was one of famous singers.
>> It was thought he was one of famous singers. He was thought to be one of famous singers.

8: He didn't understand what happened......our clear explanation.
A. because of B. because C. although D. despite
Despite + N
Dịch: Anh ta không hiểu chuyện gì xảy ra mặc dù có lời giải thích rõ ràng của chúng tôi
9: ......had she opened the cupboard door than she stood in front of it petrified.
A. The fact B. No sooner C. Hardly D. As soon as
No sooner + had + S + V3 than S + V2
10: I really like......I usually take photos of natural scenery.
A. photographer B. photography C. photographic D. photogenic
A. photographer (N): nhiếp ảnh gia
B. photography (N): nghề chụp ảnh
C. photographic (Adj): như nhiếp ảnh
D. photogenic (Adj): ăn ảnh
Chọn B
11: Melanie was looking after a dog......leg had been broken in an accident.
A. that B. which C. its D. whose
Đại từ quan hệ với whose
Whose + N
12: My father.....me a laptop if I pass the English exam.
A. is buying B. will buy C. buys D. has bought
Điều kiện loại 1
If + S + V(hiện tại), S + will + V1
13: The secretary to.....I talked didn't know where the meeting was.
A. whom B. which C. who D. that
Whom thay thế cho tân ngữ chỉ người đứng sau giới từ 'to"
14: Peter would rather.....on a mattress than on toe floor.
A. slept B. to sleep C. sleeping D. sleep
Would rather + V1
15: If you want to join our excursion next weekend, you must get your parents'........
A. permit B. permissible C. permissive D. permission
get sb permission: xin phép
16: ~ Anne: "Excuse me...excuse me, please?" ~ Bill: "........ "
A. Here I am B. Yes? C. Me? D. Am I
17: I......the car to the garage yesterday, but it......yet.
A. sent/ hasn't been repaired B. sent/ didn't repair
C. was sent/ didn't repaired D. have sent/ hasn't repaired
Vế đầu có "yesterday" chia quá khứ đơn
Vế sau có "yet" chia HTHT
18: They have gone.....an excursion to the suburbs.
A. on B. for C. in D. up
Go on an excursion = a day trip : Đi chơi
19: Wake me up early tomorrow morning, Mom! I......on an excursion then.
A. am going to go B. will have gone C. am going D. will go
Hành động này đã dự định trước ta dùng Tương lai gần
20: It's time we.....this old car and bought a new one.
A. sold B. have sold C. had sold D. will sell
It's time + S + V2_Ved
 
  • Like
Reactions: ngochaad

phuongdaitt1

Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
6 Tháng mười hai 2015
1,886
4,315
496
Tiền Giang
HMF Forum
Rewrite the sentences with the words given.
1. He took the children to the park 3 days ago.
-> The children_________________________.
2. Jack answered well in the interview, so he got the job.
-> If________________________________________.
3. I wentto Nam’s birthday party last week. (Make question for the underlined words)
->___________________________________________
4. We took many pictures although the sky was cloudy.
-> In spite of_______________________________.
5. We didn’t finish it until the end of last summer.
-> It was not until__________________________.
6. Nick is lazy so he is punished.
-> If_____________________________________.
7. Nobody has met them since last month.
-> They__________________________________.
8. My brother goes to school by bike. (Make question for the underlined words)
-> ________________________________________.
 

Tư Âm Diệp Ẩn

Học sinh gương mẫu
HV CLB Hội họa
Hội viên CLB Ngôn từ
Thành viên
18 Tháng bảy 2018
1,872
2,036
301
17
Vĩnh Phúc
THPT Nguyễn Viết Xuân
Rewrite the sentences with the words given.
1. He took the children to the park 3 days ago.
-> The children were taken to the park 3 days ago
2. Jack answered well in the interview, so he got the job.
-> If Jack hadn't answered well in the interview, he wouldn't have got the job
3. I went to Nam’s birthday party last week. (Make question for the underlined words)
-> when did you go to Nam's birthday party?
4. We took many pictures although the sky was cloudy.
-> In spite of the cloudy sky, we took many pictures
5. We didn’t finish it until the end of last summer.
-> It was not until the end of last summer did we finish it
6. Nick is lazy so he is punished.
-> If Nick weren't lazy, he wouldn't be punished
7. Nobody has met them since last month.
-> They haven't been met since last month
8. My brother goes to school by bike. (Make question for the underlined words)
-> How does your brother go to school?
 
  • Like
Reactions: phuongdaitt1

ngochaad

Học sinh tiến bộ
Thành viên
12 Tháng sáu 2018
1,031
1,146
176
18
Thái Bình
THCS
Rewrite the sentences with the words given.
1. He took the children to the park 3 days ago.
-> The children_________________________.
2. Jack answered well in the interview, so he got the job.
-> If________________________________________.
3. I wentto Nam’s birthday party last week. (Make question for the underlined words)
->___________________________________________
4. We took many pictures although the sky was cloudy.
-> In spite of_______________________________.
5. We didn’t finish it until the end of last summer.
-> It was not until__________________________.
6. Nick is lazy so he is punished.
-> If_____________________________________.
7. Nobody has met them since last month.
-> They__________________________________.
8. My brother goes to school by bike. (Make question for the underlined words)
-> ________________________________________.
Rewrite the sentences with the words given.
1. He took the children to the park 3 days ago.
-> The children___were taken to the park 3 days ago by him ____.
2. Jack answered well in the interview, so he got the job.
-> If____Jack hadn't answered well in the interview, he wouldn't have got the job._____.
3. I wentto Nam’s birthday party last week. (Make question for the underlined words)
->____When did you go to Nam’s birthday party ?___________
4. We took many pictures although the sky was cloudy.
-> In spite of____cloudiness , we took many pictures__.
5. We didn’t finish it until the end of last summer.
-> It was not until__the end of last summer that we didn’t finish it __.
6. Nick is lazy so he is punished.
-> If__Nick weren't lazy , he wouldn't be punished_____.
7. Nobody has met them since last month.
-> They__haven't been met since last month _____.
8. My brother goes to school by bike. (Make question for the underlined words)
-> __How does your brother go to school ?______________________________________
 

Ngọc's

Học sinh tiến bộ
Thành viên
5 Tháng ba 2017
596
555
201
19
Vĩnh Phúc
THPT Lê Xoay
1. He took the children to the park 3 days ago.
-> The children were taken to the park 3 days ago.
2. Jack answered well in the interview, so he got the job.
-> If Jack hadn't answered well in the interview, he wouldn't have got the job. .
3. I wentto Nam’s birthday party last week. (Make question for the underlined words)
-> When did you go to Nam's birthday party.
4. We took many pictures although the sky was cloudy.
-> In spite of the cloudy sky, we took many pictures.
5. We didn’t finish it until the end of last summer.
-> It was not until the end of last summer we finished it.
6. Nick is lazy so he is punished.
-> If Nick weren't lazy, he wouldn't be punished..
7. Nobody has met them since last month.
-> They haven't been met since last month.
8. My brother goes to school by bike. (Make question for the underlined words)
-> How does your brother go to school?
 
  • Like
Reactions: phuongdaitt1

toangocth

Học sinh
Thành viên
5 Tháng năm 2017
77
43
36
18
Thanh Hóa
thpt yên định 1
Rewrite the sentences with the words given.
1. He took the children to the park 3 days ago.
-> The children_________________________.
2. Jack answered well in the interview, so he got the job.
-> If________________________________________.
3. I wentto Nam’s birthday party last week. (Make question for the underlined words)
->___________________________________________
4. We took many pictures although the sky was cloudy.
-> In spite of_______________________________.
5. We didn’t finish it until the end of last summer.
-> It was not until__________________________.
6. Nick is lazy so he is punished.
-> If_____________________________________.
7. Nobody has met them since last month.
-> They__________________________________.
8. My brother goes to school by bike. (Make question for the underlined words)
-> ________________________________________.
1. He took the children to the park 3 days ago.
-> The children were taken to the park by him 3 day ago
2. Jack answered well in the interview, so he got the job.
-> If jack hadn't answered well in the interview, he wouldn't have got the job
3. I wentto Nam’s birthday party last week. (Make question for the underlined words)
-> When did you go to Nam's birthday party ?
4. We took many pictures although the sky was cloudy.
-> In spite of the cloudy sky, we took many picture.
5. We didn’t finish it until the end of last summer.
-> It was not until the end of last summer,when we finished it.
6. Nick is lazy so he is punished.
-> If Nick is lazy, he will be punished
7. Nobody has met them since last month.
-> They never have been meet since last month
8. My brother goes to school by bike. (Make question for the underlined words)
-> How does your brother go to school?
 
  • Like
Reactions: phuongdaitt1

phuongdaitt1

Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
6 Tháng mười hai 2015
1,886
4,315
496
Tiền Giang
HMF Forum
@toangocth , @Ngọc's , @ngochaad , @Tư Âm Diệp Ẩn
Key
1. He took the children to the park 3 days ago.
-> The children were taken to the park 3 days ago.
2. Jack answered well in the interview, so he got the job.
-> If Jack hadn’t answered well in the interview, he wouldn’t have got the job.
3. I wentto Nam’s birthday party last week. (Make question for the underlined words)
-> When did you go to Nam’s birthday party?
4. We took many pictures although the sky was cloudy.
-> In spite of the cloudy sky, we took many pictures.
5. We didn’t finish it until the end of last summer.
-> It was not until the end of last summer that we finished it.
6. Nick is lazy so he is punished.
-> If Nick weren’t lazy, he wouldn’t be punished.
7. Nobody has met them since last month.
-> They haven’t been met since last month.
8. My brother goes to school by bike. (Make question for the underlined words)
-> How does your brother go to school?
 

phuongdaitt1

Cựu Phó nhóm Tiếng Anh
Thành viên
6 Tháng mười hai 2015
1,886
4,315
496
Tiền Giang
HMF Forum
1. My sister's birthday, ___________ is in June, is going to be a big celebration.
A. whom B. who C. whose D. which
2. A good ___________of information Technology will help you use the computer easily .
A. skill B. knowledge C. research D. expensive
3. After each period, we have a ___________break.
A. five minutes B. five- minute C. fifth- minute D. fifth- minutes
4. The synonym of “education” is ___________.
A. schooling B. scholarship C. learning D. studying
5. He passed the exam with high grades, ___________made everybody in the family pleased.
A. whom B. who C. whose D. which
6. Tom ___________. Please don’t disturb him.
A. studies B. is studying C. was studying D. has studied
7. When Tom arrived at the cinema, the film ___________.
A. starts B. started C. has started D. had started
8. My brother ___________swimming since he was young.
A. enjoyed B. has enjoyed C. would enjoy D. was enjoying
9. He used ___________40 cigarettes a day but he doesn’t smoke any more now.
A. smoke B. to smoke C. to smoking D. smoked
10. The man ___________to your sister is my uncle.
A. is talking B. was talking C. who is talking D. talked
11. The doctor advised me ___________.
A. to not smoke B. not smoking C. smoke not D. not to smoke
12. What ___________at this time yesterday?
A. did you do B. you did C. were you doing D. had you done
13. He ___________to his parents recently.
A. writes B. wrote C. has written D. was writing
14. ___________his mental illness, the boy can’t keep pace with his classmates.
A. Although B. Despite C. Because D. Because of.
15. A well- ___________child often behaves quite differently from one who did not get good schooling.
A. educate B. education C. educating D. educated
16. Although he coughed badly, he ___________no effort to stop smoking.
A. make B. do C. made D. has
 

Tư Âm Diệp Ẩn

Học sinh gương mẫu
HV CLB Hội họa
Hội viên CLB Ngôn từ
Thành viên
18 Tháng bảy 2018
1,872
2,036
301
17
Vĩnh Phúc
THPT Nguyễn Viết Xuân
1. My sister's birthday, ___________ is in June, is going to be a big celebration.
A. whom B. who C. whose D. which
2. A good ___________of information Technology will help you use the computer easily .
A. skill B. knowledge C. research D. expensive
3. After each period, we have a ___________break.
A. five minutes B. five- minute C. fifth- minute D. fifth- minutes
4. The synonym of “education” is ___________.
A. schooling B. scholarship C. learning D. studying
5. He passed the exam with high grades, ___________made everybody in the family pleased.
A. whom B. who C. whose D. which
6. Tom ___________. Please don’t disturb him.
A. studies B. is studying C. was studying D. has studied
7. When Tom arrived at the cinema, the film ___________.
A. starts B. started C. has started D. had started
8. My brother ___________swimming since he was young.
A. enjoyed B. has enjoyed C. would enjoy D. was enjoying
9. He used ___________40 cigarettes a day but he doesn’t smoke any more now.
A. smoke B. to smoke C. to smoking D. smoked
10. The man ___________to your sister is my uncle.
A. is talking B. was talking C. who is talking D. talked
11. The doctor advised me ___________.
A. to not smoke B. not smoking C. smoke not D. not to smoke
12. What ___________at this time yesterday?
A. did you do B. you did C. were you doing D. had you done
13. He ___________to his parents recently.
A. writes B. wrote C. has written D. was writing
14. ___________his mental illness, the boy can’t keep pace with his classmates.
A. Although B. Despite C. Because D. Because of.
15. A well- ___________child often behaves quite differently from one who did not get good schooling.
A. educate B. education C. educating D. educated
16. Although he coughed badly, he ___________no effort to stop smoking.
A. make B. do C. made D. has​
 
  • Like
Reactions: phuongdaitt1

Thanh Trúc Đỗ

Học sinh tiến bộ
Thành viên
6 Tháng sáu 2017
847
973
154
18
TP Hồ Chí Minh
Trường Trung học Thực hành Sài Gòn
1. My sister's birthday, ___________ is in June, is going to be a big celebration.
A. whom B. who C. whose D. which
2. A good ___________of information Technology will help you use the computer easily .
A. skill B. knowledge C. research D. expensive
3. After each period, we have a ___________break.
A. five minutes B. five- minute C. fifth- minute D. fifth- minutes
4. The synonym of “education” is ___________.
A. schooling B. scholarship C. learning D. studying
5. He passed the exam with high grades, ___________made everybody in the family pleased.
A. whom B. who C. whose D. which
6. Tom ___________. Please don’t disturb him.
A. studies B. is studying C. was studying D. has studied
7. When Tom arrived at the cinema, the film ___________.
A. starts B. started C. has started D. had started
8. My brother ___________swimming since he was young.
A. enjoyed B. has enjoyed C. would enjoy D. was enjoying
9. He used ___________40 cigarettes a day but he doesn’t smoke any more now.
A. smoke B. to smoke C. to smoking D. smoked
10. The man ___________to your sister is my uncle.
A. is talking B. was talking C. who is talking D. talked
11. The doctor advised me ___________.
A. to not smoke B. not smoking C. smoke not D. not to smoke
12. What ___________at this time yesterday?
A. did you do B. you did C. were you doing D. had you done
13. He ___________to his parents recently.
A. writes B. wrote C. has written D. was writing
14. ___________his mental illness, the boy can’t keep pace with his classmates.
A. Although B. Despite C. Because D. Because of.
15. A well- ___________child often behaves quite differently from one who did not get good schooling.
A. educate B. education C. educating D. educated
16. Although he coughed badly, he ___________no effort to stop smoking.
A. make B. do C. made D. has
 

ngochaad

Học sinh tiến bộ
Thành viên
12 Tháng sáu 2018
1,031
1,146
176
18
Thái Bình
THCS
1. My sister's birthday, ___________ is in June, is going to be a big celebration.
A. whom B. who C. whose D. which
2. A good ___________of information Technology will help you use the computer easily .
A. skill B. knowledge C. research D. expensive
3. After each period, we have a ___________break.
A. five minutes B. five- minute C. fifth- minute D. fifth- minutes
4. The synonym of “education” is ___________.
A. schooling B. scholarship C. learning D. studying
5. He passed the exam with high grades, ___________made everybody in the family pleased.
A. whom B. who C. whose D. which
6. Tom ___________. Please don’t disturb him.
A. studies B. is studying C. was studying D. has studied
7. When Tom arrived at the cinema, the film ___________.
A. starts B. started C. has started D. had started
8. My brother ___________swimming since he was young.
A. enjoyed B. has enjoyed C. would enjoy D. was enjoying
9. He used ___________40 cigarettes a day but he doesn’t smoke any more now.
A. smoke B. to smoke C. to smoking D. smoked
10. The man ___________to your sister is my uncle.
A. is talking B. was talking C. who is talking D. talked
11. The doctor advised me ___________.
A. to not smoke B. not smoking C. smoke not D. not to smoke
12. What ___________at this time yesterday?
A. did you do B. you did C. were you doing D. had you done
13. He ___________to his parents recently.
A. writes B. wrote C. has written D. was writing
14. ___________his mental illness, the boy can’t keep pace with his classmates.
A. Although B. Despite C. Because D. Because of.
15. A well- ___________child often behaves quite differently from one who did not get good schooling.
A. educate B. education C. educating D. educated
16. Although he coughed badly, he ___________no effort to stop smoking.
A. make B. do C. made D. has

1. My sister's birthday, ___________ is in June, is going to be a big celebration.
A. whom B. who C. whose D. which

2. A good ___________of information Technology will help you use the computer easily .
A. skill B. knowledge C. research D. expensive

3. After each period, we have a ___________break.
A. five minutes B. five- minute C. fifth- minute D. fifth- minutes

4. The synonym of “education” is ___________.
A. schooling B. scholarship C. learning D. studying

5. He passed the exam with high grades, ___________made everybody in the family pleased.
A. whom B. who C. whose D. which

6. Tom ___________. Please don’t disturb him.
A. studies B. is studying C. was studying D. has studied

7. When Tom arrived at the cinema, the film ___________.
A. starts B. started C. has started D. had started

8. My brother ___________swimming since he was young.
A. enjoyed B. has enjoyed C. would enjoy D. was enjoying

9. He used ___________40 cigarettes a day but he doesn’t smoke any more now.
A. smoke B. to smoke C. to smoking D. smoked

10. The man ___________to your sister is my uncle.
A. is talking B. was talking C. who is talking D. talked

11. The doctor advised me ___________.
A. to not smoke B. not smoking C. smoke not D. not to smoke

12. What ___________at this time yesterday?
A. did you do B. you did C. were you doing D. had you done

13. He ___________to his parents recently.
A. writes B. wrote C. has written D. was writing

14. ___________his mental illness, the boy can’t keep pace with his classmates.
A. Although B. Despite C. Because D. Because of.

15. A well- ___________child often behaves quite differently from one who did not get good schooling.
A. educate B. education C. educating D. educated

16. Although he coughed badly, he ___________no effort to stop smoking.
A. make B. do C. made D. has
 
Top Bottom