Diễn đàn học tập của Hocmai.vn
Liên hệ quảng cáo: xem chi tiết tại đây

Diendan.hocmai.vn - Học thày chẳng tày học bạn! » Ngoại ngữ » Tiếng Anh » Ôn thi vào lớp 10 » Đề thi thử trường THPT Chuyên Ngoại ngữ Hà nội (có đáp án)




Trả lời
  #1  
Cũ 29-04-2011
pemivip's Avatar
pemivip pemivip đang ngoại tuyến
Thành viên
Lớp phó
 
Tham gia : 04-09-2010
Đến từ: Cùng trường với lão Thái, hay còn gọi là Ams :x
Bài viết: 968
Đã cảm ơn: 834
Được cảm ơn 894 lần
Đề thi thử trường THPT Chuyên Ngoại ngữ Hà nội (có đáp án)

Trường THPT Chuyên Ngoại Ngữ - ĐHNN – ĐH QG HN

Đề kiểm tra kiến thức vài lớp 10 THPT Chuyên Ngoại ngữ năm 2011
Môn: Tiếng Anh
Thời gian làm bài: 120 phút (không kể thời gian phát đề)
(Đề thi gồm 04 trang. Thí sinh làm bài thi vào Phiếu trả lời)

(Chú ý: Thí sinh không được sử dụng bất kì tài liệu nào. CBCT không giải thích gì them)
__________________________________________________ ______________________
PART 1

I. Choose the word whose main stress is placed differently from others’ in each line.


1. A. schedule B. withdraw C. thermal D. province
2. A. prosperity B. residential C. monotonous D. investigate
3. A. compulsory B. conservative C. discouraging D.ornamental
4. A. reinforce B. prosperous C. principal D. emerald
5. A. valuable B. organize C. celibate D. envisage


II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in the same line.


6. A. distant B. embarrassment C. magnificent D. distract
7. A. merchant B. interface C. emergency D. universal
8. A. breakdown B. mislead C. creature D. heating
9. A. deadlineB. engineC. undermineD. combine
10. A. expose B. coconut C. remote D. judo



III. Choose the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to complete each of the following sentences
11. “Let’s catch up over a cup of coffee this weekend, __________?”
A. will you
B. shall we
C. won’t us
D. will they
12. The form teacher insists __________ homework regularly.
A. that the student do
B. that the student does
C. the student to do
D. that the student is doing
13. It is very important that the students have full __________ to all library facilities, including multimedia and groupwork rooms.
A. access
B. license
C. update
D. agreement
14. – “It was very kind of you to invite us to your party.”
– “__________”
A. It’s my pleasure.
B. No, thanks.
C. OK. That’s great.
D. Good idea, thanks.
15. They only invited 12 people to the ceremony but they bought up to 5 cartons of beer. They __________ that much.
A. can’t buy
B. were buying
C. should not have bought
D. should not buy
16. The teacher always __________ that the student make an outline before writing the complete essay.
A. reports
B. tells
C. says
D. recommends
17. Julie was very upset because her hob was __________ twice.
A. turned off
B. turned on
C. turned down
D. turned out
18. __________ of patience, no one can beat Allison.
A. Regardless
B. In terms
C. In spite
D. In front
19. Although they are twins, they don’t look __________.
A. similarly
B. after
C. like
D. alike
20. It’s sometimes tiring to live __________ the expectations of your loved ones.
A. up to
B. far away from
C. according to
D. above
__________________
Heading up to my nurtured dreams!
Trả Lời Với Trích Dẫn
Có 15 thành viên đã gửi lời cảm ơn đến pemivip với bài viết này:
  #2  
Cũ 29-04-2011
pemivip's Avatar
pemivip pemivip đang ngoại tuyến
Thành viên
Lớp phó
 
Tham gia : 04-09-2010
Đến từ: Cùng trường với lão Thái, hay còn gọi là Ams :x
Bài viết: 968
Đã cảm ơn: 834
Được cảm ơn 894 lần
IV. Choose the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.
21. Although (A) colour is a minor (B) factor in soil composition, it is excellent (C) characteristic by which we can distinguish different soil layers (D).


22. The (A) printing press makes it possibly (B) to print books more cheaply (C)and more quickly than ever before (D).


23. We all (A) think that she will be suitable for (B) the work because she has been working (C) like (D) a secretary for a long time.


24. Almost (A) medical doctors have had (B) some training (C) in (D) psychology and psychiatry.


25. Not one (A) in one hundred children exposed to (B) the disease are (C) likely to develop symptoms (D) of it.


26. The children forgot picking (A) up the note (B) from (C) the office and now they are (D) worried.


27. Of all (A) mammals, dolphins are undoubtedly (B) between (C) the friendliest (D) to humans.


28. Harmony (A), melody and rhythm are (B) important elements in mostly (C) forms of (D) music.


29. Only by reading (A) carefully and slowly that you can (B) understand what (C) the manual says (D) .


30. A galaxy, where it may (A) include billions (B) of stars, is held (C) together (D) by gravitational attraction.

V. Read the following passage and decide which option A, B, C or D best fits each numbered space.

Wikipedia
The online encyclopaedia Wikipedia challenges our preconceptions about factual information. Before Wikipedia, it was (31) __________ as read that encyclopaedias were written by paid experts. In other (32) __________, before Wikipedia, the “reader” of an encyclopaedia had no control over the content. Wikipedia has changed all that, as anyone is allowed to edit and add content. The idea has certainly (33) __________ on and, for millions of people, Wikipedia (34) __________ a vital need.
Wikipedia’s founders (35) __________ that, on the whole, the information on the site is no less accurate than more traditional encyclopaedias. Despite this, critics have (36) __________ the site for its inaccuracies . Articles on the site have certainly (37) __________ things which are not in fact true. However, although these have received wide media (38) __________, they essentially (39) __________ the problem. Most people have little (40) __________ how many inaccuracies there are in traditional printed encyclopaedias.


31. A. given B. taken C. made D. put
32. A. speech B. ways C. words D. terms

33. A. got B. put C. taken D. caught
34. A. says B. responds C. tells D. answers
35. A. insists B. assist C. consist D. desist
36. A. pronounced B. renounced C. denounced D. announced
37. A. assented B. assigned C. asserted D. associated
38. A. treatment B. coverage C. handling D. usage
39. A. exaggerate B. boast C. flatter D. extend
40. A. gist B. hint C. hunch D. inkling
__________________
Heading up to my nurtured dreams!
Trả Lời Với Trích Dẫn
Có 9 thành viên đã gửi lời cảm ơn đến pemivip với bài viết này:
  #3  
Cũ 29-04-2011
pemivip's Avatar
pemivip pemivip đang ngoại tuyến
Thành viên
Lớp phó
 
Tham gia : 04-09-2010
Đến từ: Cùng trường với lão Thái, hay còn gọi là Ams :x
Bài viết: 968
Đã cảm ơn: 834
Được cảm ơn 894 lần
VI. Read the passage and choose the correct answer among A, B, C or D.

History books recorded that the first film with sound was The Jazz Singer in 1927. But sound films, or talkies, did not suddenly appear after years of silent screenings. From the earliest public performances in 1896, films were accompanied by music and sound effects. These were produced by a single pianist, a small band, or a full-scale orchestra; large movie theatres could buy sound-effect machines. Research into sound that was reproduced at exactly the same time as the pictures – called “synchronized sound” – began soon after the very first films were shown. With synchronized sound, characters on the movie screen could sing and speak. As early as 1896, the newly invented gramophone, which played a large disc carrying music and dialogue, was used as a sound system. The biggest disadvantage was that the sound and the pictures could become unsynchronized if, for example, the gramophone needle jumped or if the speed of projector changed. This system was only effective for a single song or dialogue sequence.
In the “sound-on-film” system, sound was recorded as a series of marks on celluloid which could be read by an optical sensor. These signals would be placed on the film alongside the image, guaranteeing synchronization. Short feature films were produced in this ways as early as 1922. This system eventually brought us “talking pictures”.

41. The passage is mainly about the __________.
A. history of silent movies
C. development of sound with movies
B. disadvantages of synchronized sound
D. research into sound reproduction
42. According to the passage, films using sound effects were screened __________.
A. before 1896
B. as early as 1896
C. as early as 1922
D. in 1927
43. The word “screenings” is closest in meaning to __________.
A. projections
B. revelations
C. demonstrations
D. diversions
44. Whish of the following is not mentioned as a producer of sound to accompany movies?
A. a jazz singer
B. a single pianist
C. a small band
D. a gramophone
45. It can be referred that __________.
A. most movie theaters had a pianist
B. sound-effects machines were not common because they were expensive
C. orchestras couldn’t synchronize sound with the pictures
D. gramophones were developed about the same time as moving pictures
46. According to the passage, gramophones were ineffective because they __________.
A. got out of synchronization with the picture
B. were too large for most movie theaters.
C. were newly invented and still had imperfections
D. changed speeds when the needle jumped
47. The word “sequence” is closest in meaning to __________.
A. interpretation
B. progression
C. distribution
D. organization
48. The phrase “these signals” refers to __________.
A. sounds
B. series
C. marks
D, sensors
49. According to the passage, sound-on-film guaranteed synchronization because the recording was __________.
A. made during the film of the picture
B. read by an optical sensor
C, inserted beside the image on the film
D. marked on the gramophone
50. Short feature films produced as early as 1922 __________.
A. were recorded by optical sensors
B. put musicians out of work
C. were only effective for dialogue sequences
D. preceding talking pictures.

Part 2

VII. Give the correct form of the word in brackets to complete the passage.
MADAME TUSSAUD’S
Madame Tussaud’s is one of the most popular attractions in London and as it is very (51. crowd) __________ in summer, make sure you get there early. This famous and highly (52. entertain) __________ museum contains life-like wax figures, which are (53. continue) __________ brought up to date. On display are (54. real) __________ models of famous people, from the latest pop stars to (55. history) __________ figures. You can also see today’s politicians and the most well-known TV (56. person) __________. You can buy a combined ticket which allow you (57. admit) __________ to both the Museum and the Planetarium next door. The Planetarium is open (58. day) __________ from 10 am to 5.30 pm and (59. present) __________ are given every hour. Baker Street is the (60. near) __________ underground station for both attractions.
__________________
Heading up to my nurtured dreams!
Trả Lời Với Trích Dẫn
Có 9 thành viên đã gửi lời cảm ơn đến pemivip với bài viết này:
  #4  
Cũ 29-04-2011
pemivip's Avatar
pemivip pemivip đang ngoại tuyến
Thành viên
Lớp phó
 
Tham gia : 04-09-2010
Đến từ: Cùng trường với lão Thái, hay còn gọi là Ams :x
Bài viết: 968
Đã cảm ơn: 834
Được cảm ơn 894 lần
VIII. Fill ONE suitable word in each numbered space of the following passage.

People have been diving without mechanical aids since ancient times. In those days, divers mainly went underwater to search (61) __________ pearls or sponges. Various ways of supplying divers with air, and so permitting them to stay underwater for long period of time, have been tried for well (62) __________ two thousand years. Alexander (63) __________ said to have gone underwater in an early (64) __________ of diving machine, and Aristotle talked about apparatus (65) __________ permitted divers to breathe underwater.
It was not (66) __________ the beginning of the 18th century that more advanced equipment was developed. In 1717. the first practical diving machine, or “diving bell” (67) ___________ it was called, was invented. This was a small wooden room with an open bottom, glass windows at the top to (68) __________ in light, and a supply of air coming through leather tubes. Something similar, made of steel, is (69) __________ use today for underwater work, (70) __________ as building of the foundations of bridges.

Part 3

IX. Complete the second sentence so that its meaning stays the same as the first one, beginning with the word(s) given.

71. They do not clean the windows so the room looks rather dark.
Were they __________________________________________________ ____________.
72. The keeper had no sooner opened the cage door than the tiger attacked him.
Hardly __________________________________________________ _______________.
73. I expect you were pleased to get home after such a terrible holiday.
You must __________________________________________________ _____________.
74. Peter regrets not studying Spanish when he had the chance.
Peter wishes __________________________________________________ __________.
75. I would prefer you to wear something more formal to work.
I‘d rather __________________________________________________ _____________.

X. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word given. You must use between 2 and 5 words, including the word given.

76. The salesman said she was sorry she was late for the meeting. APOLOGIZED
The salesman ____________________________________________late for the meeting.
77. It will take us 3 years to complete the project. COMPLETED
In three years’ time ______________________________________________the project.
78. The company felt sufficiently confident to take on over 100 new employees. ENOUGH
The company felt ____________________________________ over 100 new employees.
79. It is not necessary for you to carry the book – I’ll lend you mine. NEED
You ___________________________________________ the book – I’ll lend you mine.
80. It is their duty to carry the luggage to the cabins. RESPONSIBLE
They ______________________________________________the luggage to the cabins.

XI. (81-100) You borrowed some books from your school library. Unfortunately you have to go away to visit a sick relative and cannot return the book in time.

Write a letter to the library. Explain what has happened and tell them what you want to do about it.

You should write at least 150 words. You do NOT need to write your own address. Begin and end your letter as followed:

Dear Sir/Madam,
__________________________________________________ __________________________________________________ ____________________________________________
Yours sincerely,
Reader
-THE END-
P/s: Ôi cái đề dài quá, đúng là bây giờ mới hiểu được nỗi "cực khổ" của ss Gió
__________________
Heading up to my nurtured dreams!

Thay đổi nội dung bởi: pemivip, 29-04-2011 lúc 16:20.
Trả Lời Với Trích Dẫn
Có 13 thành viên đã gửi lời cảm ơn đến pemivip với bài viết này:
  #5  
Cũ 29-04-2011
pemivip's Avatar
pemivip pemivip đang ngoại tuyến
Thành viên
Lớp phó
 
Tham gia : 04-09-2010
Đến từ: Cùng trường với lão Thái, hay còn gọi là Ams :x
Bài viết: 968
Đã cảm ơn: 834
Được cảm ơn 894 lần
Các bạn có thể copy về rồi làm, và check đáp án sau đây:



Part 1: 50 points - One point for each item
1.B
2.B
3.D
4. A
4. A
11. B
12. A
13. A
14. A
15. C
16. D
17. C
18. B
19. D
20. A
21. C
22. B
23. D
24. A
25. C
26. A
27. C
28. C
29. B
30. A
31. B
32. C
33. D
34. D
35. A
36. C
37. C
38. B
39. A
40. D
41. C
42. B
43. A
44. A
45. D
46. C
47. B
48. C
49. C
50. D

Part 2: 20points- One point for each item
51. crowded 52. entertaining 53. continually 54. realistic
55. historical 56. personalities 57. admission 58. daily
59. presentations 60. nearest
61. for 62. over 63. is/was 64. type/kind/sort
65. which/that 66. until/till 67. as 68. let
69. in 70. such
Part 3:
71- 80: 10 points - One point for each item
71. Were they to clean the window, the room wouldn’t look rather dark.
72. Hardly had the keeper opened the cage door when the tiger ........ .
73. You must have been pleased to get home ......... .
74. Peter wishes he had studied Spanish when ......... .
75. I’d rather you wore something more formal to work.
76. The salesman apologized for being late for the meeting.
77. In three years’ time we will have completed the project.
78. The company felt confident enough to take on over 100 new employees.
79. You do not need to buy/need not buy the book – I’ll lend you mine.
80. They are responsible for carrying the luggage to the cabins.
81-100: 20 points
There are two main things in the letter:
1. explaining what has happened
2. telling the librarian what the reader wants to do about it
Structural parts: 4 p, use of language: 6 p, content: 8 p, length: 2 p

__________________
Heading up to my nurtured dreams!

Thay đổi nội dung bởi: pemivip, 29-04-2011 lúc 19:52.
Trả Lời Với Trích Dẫn
Có 7 thành viên đã gửi lời cảm ơn đến pemivip với bài viết này:
  #6  
Cũ 30-04-2011
tranthuha93's Avatar
tranthuha93 tranthuha93 đang ngoại tuyến
MEM VIP
Bí thư
 
Tham gia : 22-07-2009
Đến từ: gia đình 12B của tôi ^^
Bài viết: 2,369
Điểm học tập:6
Đã cảm ơn: 1,880
Được cảm ơn 2,015 lần
bạn nào có đề thi thử đại học share với haixxxxxxxxxxxxxxxxxxx
__________________

trên con đường thành công không có dấu chân của kẻ lười biếng
quyết tâm đỗ đại học
t đi...


luôn bên t bạn nhé ! t yêu bạn nhiều !

Trả Lời Với Trích Dẫn
  #7  
Cũ 30-04-2011
haha_2910 haha_2910 đang ngoại tuyến
Thành viên
Bàn phó
 
Tham gia : 05-08-2010
Đến từ: cơn mưa mùa đông...
Bài viết: 87
Đã cảm ơn: 14
Được cảm ơn 48 lần
đêi là đề cho lớp 9 thi vào lớp 10 phải ko
thank nha.............
__________________
Trả Lời Với Trích Dẫn
  #8  
Cũ 08-05-2011
amser_omg amser_omg đang ngoại tuyến
Thành viên
Thành viên của lớp
 
Tham gia : 26-02-2011
Bài viết: 5
Đã cảm ơn: 0
Được cảm ơn 0 lần
oj!
ai co de thi vao lop 10 chuyen tieng anh cua tp ha noi may nam vua qua ko?
lam on jup mjh vs! hjk!
Trả Lời Với Trích Dẫn
  #9  
Cũ 08-05-2011
ngoclan97's Avatar
ngoclan97 ngoclan97 đang ngoại tuyến
Thành viên
Bàn phó
 
Tham gia : 21-02-2010
Đến từ: Thai bjnh
Bài viết: 66
Đã cảm ơn: 177
Được cảm ơn 17 lần
ai có đề thj vào lớp 10 chuyên ngữ của mấy năm trước cho e vs
cảm ơn nhìu nhiu flém
__________________
Trả Lời Với Trích Dẫn
  #10  
Cũ 09-05-2011
flora_quynh_anh's Avatar
flora_quynh_anh flora_quynh_anh đang ngoại tuyến
"Cây bút" triển vọng 8
Lớp trưởng
 
Tham gia : 21-08-2010
Đến từ: A1 Hồng Quang (11-14) - Hải Dương
Bài viết: 1,113
Đã cảm ơn: 2,111
Được cảm ơn 679 lần
Trích:
Nguyên văn bởi ngoclan97 Xem Bài viết
ai có đề thj vào lớp 10 chuyên ngữ của mấy năm trước cho e vs
cảm ơn nhìu nhiu flém

Trường CNN có bán tài liệu có các đề thi mấy năm đấy!
__________________
Không phải lúc nào [Cầu Vồng] cũng xuất hiện sau cơn mưa...

~ Flora ~

Không phải yêu thương nào cho đi cũng đều được nhận lại bằng [Yêu Thương]...
Trả Lời Với Trích Dẫn
Trả lời

Chia sẻ/đánh dấu bài viết


Ðiều chỉnh Tìm trong bài viết
Tìm trong bài viết:

Tìm chi tiết
Xếp bài

Quyền hạn của bạn
Bạn không thể tạo chủ đề mới
Bạn không thể gửi trả lời
Bạn không thể đăng tập đính kèm
Bạn không thể sửa bài của mình

BB codeMở
Smilies đang Mở
[IMG] đang Mở
HTML đang Tắt

 
Bài giảng mới
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) :  Bài 4. Bản chất và sự so sánh các thì trong Tiếng Anh
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) : Bài 4. Bản chất và sự so sánh các thì trong Tiếng Anh
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) :  Bài 6. Luyện giải đề thi số 03 (Phần 2)
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) : Bài 6. Luyện giải đề thi số 03 (Phần 2)
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) : Bài 5. Luyện giải đề thi số 03 (Phần 1)
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) : Bài 5. Luyện giải đề thi số 03 (Phần 1)
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) :  Bài 4. Luyện giải đề thi số 02 (Phần 2)
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) : Bài 4. Luyện giải đề thi số 02 (Phần 2)
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) :  Bài 3. Bài giảng luyện đề số 02 (Phần 1)
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) : Bài 3. Bài giảng luyện đề số 02 (Phần 1)
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) :  Bài 2. Luyện giải đề thi số 01 (Phần 2)
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) : Bài 2. Luyện giải đề thi số 01 (Phần 2)
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) : Bài 1. Luyện giải đề thi số 01 (Phần 1)
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) : Bài 1. Luyện giải đề thi số 01 (Phần 1)
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) : Bài 7. Phương pháp làm dạng câu hỏi xã hội, các cấu trúc đặc biệt
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) : Bài 7. Phương pháp làm dạng câu hỏi xã hội, các cấu trúc đặc biệt
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) : Bài 6. Phương pháp làm bài tập phát hiện lỗi sai
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) : Bài 6. Phương pháp làm bài tập phát hiện lỗi sai
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) : Bài 5. Phương pháp làm bài tập từ vựng
Luyện thi quốc gia PEN-C: Môn Tiếng Anh (Cô Vũ Mai Phương) : Bài 5. Phương pháp làm bài tập từ vựng

Đề thi mới
Tiếng Anh 12 : Đề kiểm tra học kỳ II - Cơ bản
Tiếng Anh 12 : Đề kiểm tra học kỳ II - Cơ bản
Tiếng Anh 12 : Viết (Units 13 - 16)
Tiếng Anh 12 : Viết (Units 13 - 16)
Tiếng Anh 12 : Đọc (Units 13 - 16)
Tiếng Anh 12 : Đọc (Units 13 - 16)
Tiếng Anh 12 : Từ vựng (Units 13 - 16)
Tiếng Anh 12 : Từ vựng (Units 13 - 16)
Tiếng Anh 12 : Ngữ pháp (Units 13 - 16)
Tiếng Anh 12 : Ngữ pháp (Units 13 - 16)
Tiếng Anh 12 : Ngữ âm (Units 13 - 16)
Tiếng Anh 12 : Ngữ âm (Units 13 - 16)
Tiếng Anh 12 : Consolidation 4 (Units 13 - 16)
Tiếng Anh 12 : Consolidation 4 (Units 13 - 16)
Tiếng Anh 12 : Viết (Units 9 - 12)
Tiếng Anh 12 : Viết (Units 9 - 12)
Tiếng Anh 12 : Đọc (Units 9 - 12)
Tiếng Anh 12 : Đọc (Units 9 - 12)
Tiếng Anh 12 : Từ vựng (Units 9 - 12)
Tiếng Anh 12 : Từ vựng (Units 9 - 12)




Múi giờ GMT +7. Hiện tại là 11:33.
Powered by: vBulletin v3.x.x Copyright ©2000-2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Giấy phép cung cấp dịch vụ mạng xã hội trực tuyến số 196/GXN-TTĐT Cục Quản lý PTTH&TTĐT cấp ngày 11/11/2011.